Tema: Kombinacija
Videti jedan post
Star 06.03.2008, 11:50   #3
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ajte molim vas, ovo stvarno treba zaključati. Prije svega odabir kombinacije je stvar pojedinca i njegovih glazbenih ukuza. Drugo, savjet je da je vrlo neozbiljno imati 2 ista engina na stageu. To znači da nije loše imati dva ista proizvođača ako su im procesori različiti pa im soundovi nisu isti. Ali ako je u pitanju Pa1X i Extreme ili Pa800 i M3, to je za mene loša kombinacija. G-70 i Phantom nije imati grijeh, ali bez samplova je ova kombinacija totalno mutava jer su soundovi bez obzira na strukturu procesora oba Rolandova navedena syntha u dlaku ista jer im je algoritam tvorbe na oba procesora isti. S druge strane i sam koristim sve KORG-ove mašine, no pored Pa80 koji je HI synteza imam LE (nažalost ista ili slična sinteza) ali samo za samplove i N364 (AI2 sinteza). Ovakogva kombinacija prolazi jer N364 ima neke boje koje nemaju niti Pa80 niti LE, a s druge strane lijen sam da te boje sampliram na LE-a.
Tako da gore navedena kombinacija Rolanda bi imala efekta (G70 + Fantom) kad bi joj se pridodao neki stariji Rolandov modul tipa JV2080 ili nešto ala XP30/50/80. Tada bi to imalo svoju svrhu.
Kad bi se stvarno gledalo što je trenutno na tržištu najmočnije i najbolje u ponudi a da izdvojimo ultra skupe modele kao Waldorf ili Oasys tada bi najidealnija kombinacija mogla biti sljedeča :
1) Ketron Audya + Kurzweil K2600
2) KORG Pa2X Pro + Yamaha Motif
3) Yamaha Tyros II + Korg Extreme (eventualno M3)

Kao što vidite u ovim kombinacijama nema Rolanda. Prošo bi i Roland (E80 ili G70) ali isključivo samo uz jedan od gore tri nabrojena workstationa, no to je onda već debelo po ocjeni uloženo/dobiveno tek kombinacija na 4. mjestu.

Promijenjeno od kreso (06.03.2008 u 11:55 sati)
kreso je offline   Reply With Quote