Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
|
Što se tiče onog mog problema oko fore da volume pedala uključena u Tyros3 ujedno kontrolira i volume boja na Tyrosu3 i preko MIDI-a i na Fantom G7. Ovako sam riješio problem.
Baš kad sam pokušavao Casperov prijedlog preko multi-padova, palo mi je rješenje na pamet. Glavni problem je bio taj da nisam nikako mogao napraviti da mi volume pedala iz Tyrosa transmitira više od 3-4 kanala prema Fantomu. Taj sam problem riješio tako što sam u opcijama za foot control namjestio da volume pedala kontrolira i SONG-ove, a kako SONG ima u MIDI opcijama u sekciji transmit 16 kanala - tako sam ih stavio na kanale 1-8, jer je na Fantomu moguće imat 8 boja u jednom performansu, tako da ih pedala može sve kontrolirati. Naravno, te se postavke za foot control, moraju namjestit po registracijama.
Povezivanje preko SONG-a rješava još jedan problem koji me mučio, a koji mi je uštedio vrijeme koje bi potrošio da za svaki performans na Fantomu i za svaki od 8 kanala odštikliram volume change. Naime, ako se to radi preko uppera (right 1, 2 i 3), onda kada god prebacite registraciju, ako su vam u trenutnoj registraciji right 1, 2 i 3 npr. redom velocitya (90, 127, 105), to vam se isto preko MIDI-a prenosi na Fantom i prenosi te vrijednosti velocitya na prva 3 kanala trenutnog performansa na Fantomu. Taj problem ne postoji ako se transmit radi preko SONG-ova.
Dakle, najbitnije je podesit za sve registracije koje se koriste u svirci da volume pedala kontrolira i SONG i naravno u MIDI opcijama obavezno odštiklirati PP (program change) za svih 8 transmit kanala.
Eto najjednostavnijeg rješenja ako neko poželi pomoću jedne volume pedale kontrolirat i aranžer (konkretno Tyros) i solo klavijaturu.
Promijenjeno od Dell (21.01.2016 u 04:50 sati)
|