Videti jedan post
Star 21.01.2016, 04:46   #575
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Što se tiče onog mog problema oko fore da volume pedala uključena u Tyros3 ujedno kontrolira i volume boja na Tyrosu3 i preko MIDI-a i na Fantom G7. Ovako sam riješio problem.
Baš kad sam pokušavao Casperov prijedlog preko multi-padova, palo mi je rješenje na pamet. Glavni problem je bio taj da nisam nikako mogao napraviti da mi volume pedala iz Tyrosa transmitira više od 3-4 kanala prema Fantomu. Taj sam problem riješio tako što sam u opcijama za foot control namjestio da volume pedala kontrolira i SONG-ove, a kako SONG ima u MIDI opcijama u sekciji transmit 16 kanala - tako sam ih stavio na kanale 1-8, jer je na Fantomu moguće imat 8 boja u jednom performansu, tako da ih pedala može sve kontrolirati. Naravno, te se postavke za foot control, moraju namjestit po registracijama.
Povezivanje preko SONG-a rješava još jedan problem koji me mučio, a koji mi je uštedio vrijeme koje bi potrošio da za svaki performans na Fantomu i za svaki od 8 kanala odštikliram volume change. Naime, ako se to radi preko uppera (right 1, 2 i 3), onda kada god prebacite registraciju, ako su vam u trenutnoj registraciji right 1, 2 i 3 npr. redom velocitya (90, 127, 105), to vam se isto preko MIDI-a prenosi na Fantom i prenosi te vrijednosti velocitya na prva 3 kanala trenutnog performansa na Fantomu. Taj problem ne postoji ako se transmit radi preko SONG-ova.
Dakle, najbitnije je podesit za sve registracije koje se koriste u svirci da volume pedala kontrolira i SONG i naravno u MIDI opcijama obavezno odštiklirati PP (program change) za svih 8 transmit kanala.
Eto najjednostavnijeg rješenja ako neko poželi pomoću jedne volume pedale kontrolirat i aranžer (konkretno Tyros) i solo klavijaturu.

Promijenjeno od Dell (21.01.2016 u 04:50 sati)
Dell je offline   Reply With Quote