Evo sprava je kod mene nekih nedelju dana. Posle 15 godina sviranja na Yamahi i Korgu,kupio sam Roland E-A7. Prvi utisak kad sam kod Worge došao da probam,bio je "kakva je bre ovo igračka?" Ali... Kad je čovek upalio spravu i sve podrobno počeo da mi objašnjava,još kad sam čuo kako to zvuči,kez nisam skidao sa lica. Ljudi ovo je čudo od klavijature. Prvo moram da kažem da je ova klabijatura ostvarenje mojih snova. Sad ću da objasnim. Ja nisam aranžerista. Sviram bas-kontru. Aranžer se pali vrlo retko. Kad hoću na miru da ispušim cigaru a ide neka rumba,e onda ga nekad upalim. Sa ovom spravom sam dobio vrhunsku solo klavijaturu sa svim onim što ima G6 i odličan aranžer. Samo što sad mnogo više palim aranžer jel to zvuči na razglasu fantastično. Da stvar bude interesantnija,dan pre neko što ću kupiti Rolanda prodao sam moju Yamahu. Otišao kupio Rolanda i sutra dan sa njim otišao na svirku. Toliko je lak za rukovanje da nisam ni jednu grešku u rukovanju u živom nastupu napravio. Ono što je mnogima dilema točkić za tempo. Ovo rešenje je mnogo bolje. Brže se rukuje tempom nego točkićem. Najbolje je bilo na svirci kad sam pustio na registru boju harmonike Worgine Sive koja je usemplivana i počeo da sviram. Moj harmonikaš je hteo da razbije svoju dvojku Guerinija kad je čuo kako to zvuči.:-) Ne bih ja sad pravio poređenje sa drugim spravama. Možda je najbolje reći da je E-A7 klasa za sebe. Eto za sad toliko od mene. Pozdrav!
Послато са Lenovo K920 уз помоћ Тапатока
|