Videti jedan post
Star 23.12.2015, 19:43   #3
Fekete
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 02.07.2015
Mjesto: HR
Downloads: 114
Uploads: 16
Rekao HVALA: 49
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: klavijatura Korg pa 700, pa80, Le, harmonika Dallape Organtone 120
Fekete ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

pustio sam glazbu na ovaj 10 kanal koji je stereo i on radi dobro, isto tako sam isprobao i na mono kanalima sa mikrofonom i on se čuje podjednako na zvučnicima. Ovaj preklopnik mod je i bio na poziciji LEFT/RIGHT, a EQ sam postavio cijeli na sredinu na 0.

Kablove sam zamjenio i stvar je opet ista. Znači stavim kablove na korgu u L i R izlaz, zatim te kablove u kanal u mixeru u L i R ulaze. Tada lijevi zvučnik radi slabije, kad zamijenim na kanalu kablove - znači kabl L iz korga u ulaz R i obrnuto tada se slabije čuje desni zvučnik. Tako da sam došao do zaključka da je čini se izlaz L na korgu tiši nego izlaz R.

Prema tome, mislim da je sa mixerom i zvučncima sve u redu, već je stvar u korgu, e sad da li je stvar mehaničkog kvara na tom izlazu L, da možda nije potenciometar krivo podešen unutar klavijature, ili je stvar u tome da se to treba podesiti negdje u globalu na korgu ili negdje na drugom mjestu.... ?

I još nešto, kolega Casper, kada si rekao da potenciometar za panoramu stavim na sredinu, na koji si potenciometar mislio? ja ga ovdje ne mogu naći na mixeti...
Fekete je offline   Reply With Quote