Čitam vaše postove i razmišljam ...
Stvarno kako vrijeme ide više ni sam ne znam u kakovim sam kombinacijama sve do sada svirao i kako sviram. Imam fiksni bend, al za njega posla na gažama i tezgama uopće više nema. Sve se manje svira u kompletu kao standardna petorka. Čak i svadbe s uber 200 ljudi idu uz ritam mašinu. Otpočetka smo podjelili bend na dvije ekipe (svaka ekipa svog kljavera) i reklamirali se na dvje strane. Dobivali smo posao. Sad je ova druga ekipa total u bedu. Imaju sve manje posla kao ekipa jer ih hebu fajlaši, a ja s kolegom kao drugi tandem im pomažem koliko mogu. Dam im tu i tamo pokoju svirku viška ili uzmem svaki vikend drugog iz ekipe na ispomoć, ali i to je sve slabije. Sječam se svadbe s kraja 1998 godine kad smo došli kuči s 10.000 CHF bakšiša

za jednu noć. Kupili smo od jedne svadbe komplet razglas i ozvučenje od glave do pete. I to ne bilo što. Prije je bilo posla u vražju mater. Godina ima 52 tjedana, od čega mjesec i pol otpada na korizmu (6-7 tjedana), znači ostaje ti 45 subota, a mi smo znali odradit godišnje između 60-70 svadbi. Ljudi se ženili i petkom. Para je bilo ko kelja. Izgradio sam kuću, kupio auto, opremu za sviranje, sredio tip top kuću i sve to kako ide. Plaća (s VSS-om) mi je bila džeparac. Živilo se total od muzike. Pa mjesečno sam mlatio po 2-3 mjesečne plaće. A sad ??? Sad je nastupila totalna latargija. Koma ! Ne da se ljudi više ne žene, nego promjenili se i običaji na svadbama. Nitko više ne pravi velike svatove. Svi odu na večericu i do 2 sata u noći je sala prazna. Ljudi su postali snobovi i počeli poprimati običaje iskvarenog zapadnog društva. Ako se raspojasaš i otkačiš tada te pribiju na stup srama ko da si največa "seljačina". restorani više ne žele muziku. Kažu da im je teško pravdati muziku kroz knjige. Da moramo raditi preko računa. Ok, neka i račun, al neka plate u roku 24 h, a ne da čekam lovu i po 2 mjeseca, jer im zakon o platnom prometu dozvoljava makinacije. U diskoklubovima traže "keksaša" koji će u pauzi biti i DJ. Pa dokle. Zadnju gažu u disko clubu sam odradio kao glumac. Trebalo je pratiti poznatu zvijezdu koja je došla s matricom. I kaže "Momci, bez obzira jel vi to svirate ili ne, ja ću radit preko matrice, vi stišajte instrumente i glumite kao da svirate."

Mislim da mi je lagano vrijeme za penziju. Nemam više one draži i onog veselja kad idem na svirku, Sve mi je to postala muka. neču više nit trošit silne novce na nove instrumente, jer ovo što imam neču nit prodavat neg ostavit za svoju dušu, pa kad me uhvati čejf zasviram za srce i dušu sebi i jaranima. Okrenemo odojka, janjca, roštilj ... popijemo par desetina litara vina ili koju bačvu piva i to je to.
Nažalost, kako su mnogi obrti propali procvatom elektronske industrije u svijetu, tako će s vremenom i zanat kafanskog muzičara potpuno s vremenom zamrt. Danas od mlađih naraštaja pronač kvalitetnog gitaristu, a da hoče svirat narodnjake je prava lutrija. Ako ga i nađeš, nezna ni beknut na mikrofon ili je toliki falšer ko vokal da ti se diže kosa na glavi ma koliko god bio svirački dobar. Svi bi svirali samo aranžere. A najbolje mi je dođe malac na audiciju, desnu ruku rastura, a na lijevoj ruci harme svira s jednim prstom

, ej popizdim u 3PM.