Videti jedan post
Star 21.11.2005, 15:38   #2
mxd354
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 14.09.2005
Downloads: 33
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
mxd354 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard pa80

kad je u pitanju kupovina klavijature ja mislim da je to sto ti jarane radis najbolja stvar. prvo covijek treba da zna sta mu treba i onda da se raspita i vidi sta bi mu najbolje odgovaralo.

ja imam KORGpa80 i mogu ti reci par stvari o njemu onako koje vidim da te interesuju. sto se tice samplova na pa80 super su. samo ih NEMA puno. ja mislim da bi najlakse bilo opisati sample kao orginal ritam sekcija za odredjenu pjesmu. svaka pjesma ima svoj sample, ako postoji. tu ti je sve: ritam ili razliciti ritmovi, prelazi, boja, itd. na primjer, sample za "Zlato Srebro Dukati" ima tri verzije ritma, Uvod, Pjesma, i Refren, ima odgovarajuce prelaze i boju. samo sto mile kitic nedodje, heh...uglavnom ja se nadam da razumijes sada malo bolje sta je sample, samo moras da imas na umu da je vrlo tesko doci do tih samplova i da ih nema puno....

sto se tice boja za korgpa80, ima ih puno puno...toliko ih ima da ce ti trebat dosta dosta vremena i strpljenja dok izaberes sta ti se najvise svidja...sto se tice kvaliteta boja ja bi im dao ocjenu 9 od 10. jedina mozda mana sto se tice soliranja na pa80 je sto tipke/dirke nisu bas lijepo uradjene za soliranja. bar se meni tako cini, ali opet svako ima drugaciji osjecaj pa tako da je to malo tesko ocijenit. za mene su malo ostre i duboke, recimo kad poredimo sa korgTriton, ona su slabe za solazu....

sto se tice tog snimanja pjesama, to me bas nikad nije ni privlacilo nit sam pokusavao. tako da neznam.

opcenito govoreci korgpa80 kao aranzer je broj 1 !!! ja mislim da bi se dosta ljudi slozilo s tim. sad je do tebe ako ti to sve odgovara sto ova verzija nudi. i nadam se da sam ti pomogo.
toliko od mene za ovaj put. cujemo se. pozdrav!
mxd354 je offline   Reply With Quote