Videti jedan post
Star 23.10.2015, 10:17   #4
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Mikrofon je odličan. navikni se da bubicu držiš odmah do desne ivice usne. Skoro da dodiruje. Glas moraš kontrolisati dinamikom kako ne bi bilo pucanja na razglasu ( B,P,D,T.... pevaj mekše...) Tako približen mikrofon ne zahteva jako pojačavanje, te nećeš imati problem sa mikrofonijom. Kreni sa smanjenim mikrofonom i postepeno pojačavaj do granice koja misliš da je dovoljna. Shvatićeš da uopšte nema potrebe da jako bude pojačan i da lepo sve izlazi. Izbegavaj preteran delay! Samo malo Hall-a ( Small Hall) ili šta već koristiš, zvuk je fantastičan. Što se tiče podešavanja parametrike, sam po sebi ma jak bas i punoću u zvuku, tako da bas možeš malo ukrotiti, ali malo... visoke ne previše ( kako smo obično navikli) Nisam stručan po pitanju frekvencija i toliko što se toga tiče.

VAŽNO: Mikrofon radi pomoću napajanja na mikseti 48V. Ako mislite da vam kanali ostanu čitavi, živi i zdravi radite sledeće: TEK nakon što ubodete mic u kanal ( sve smanjeno na nulu) tek onda uključujete Phantom napajanje . U suprotnom stradaju kanali. Na žalost sam se opekao ali mi je majstor objasnio. Pogotovo kod yamahi ( mikseta). Kada gasite, isto prvo sve na nulu, isključite Phantom, pa tek onda se gasi mikseta i svi kablovi napolje.