Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
|
Mikrofon je odličan. navikni se da bubicu držiš odmah do desne ivice usne. Skoro da dodiruje. Glas moraš kontrolisati dinamikom kako ne bi bilo pucanja na razglasu ( B,P,D,T.... pevaj mekše...) Tako približen mikrofon ne zahteva jako pojačavanje, te nećeš imati problem sa mikrofonijom. Kreni sa smanjenim mikrofonom i postepeno pojačavaj do granice koja misliš da je dovoljna. Shvatićeš da uopšte nema potrebe da jako bude pojačan i da lepo sve izlazi. Izbegavaj preteran delay! Samo malo Hall-a ( Small Hall) ili šta već koristiš, zvuk je fantastičan. Što se tiče podešavanja parametrike, sam po sebi ma jak bas i punoću u zvuku, tako da bas možeš malo ukrotiti, ali malo... visoke ne previše ( kako smo obično navikli) Nisam stručan po pitanju frekvencija i toliko što se toga tiče.
VAŽNO: Mikrofon radi pomoću napajanja na mikseti 48V. Ako mislite da vam kanali ostanu čitavi, živi i zdravi radite sledeće: TEK nakon što ubodete mic u kanal ( sve smanjeno na nulu) tek onda uključujete Phantom napajanje . U suprotnom stradaju kanali. Na žalost sam se opekao ali mi je majstor objasnio. Pogotovo kod yamahi ( mikseta). Kada gasite, isto prvo sve na nulu, isključite Phantom, pa tek onda se gasi mikseta i svi kablovi napolje.