Nemoj majstore tako... Svi smo mi zabavljači, vrsta glazbe koju sviramo namijenjena je zabavi, samo što još mi imamo cilj: što više love. Znači, ako 'zabava' uspije, postoji mogućnost da dobijemo neku lovu '+'.
I u bandu gdje svira četvorka, klavijaturist koristi i sax koji nije live, i acc. gitaru, i trubu, brasseve, harmoniku. Prošla su davno vremena kad je tip imao Hammond i Roland Jx3p. Nakon toga je sve emulacija stvarnih instrumenata. I sva ta tehnika nema veze s znanjem, s mnogim muzičarima koji zaista sviraju impresivno. Pa čak arrangere.
I odlični klavijaturisti u odličnim bandovima se dive OMB klavijaturistu ako isti zna svirati.
Što se tiče monotonije, evo jedan savjet za one koji sviraju uživo: ja sviram s opcijom fingered on bass. Na taj način isti ritam može u više pjesama zvučati drugačije jer će bass svirati druge tonove. I jedna ogromna prednost, je ta što je pjesmu moguće skinuti ne samo sa točnim akordima, već i s točnim basom.
Da bude jasno, ja bih najradje da sviram u bandu, ali situacija je kakva je. 90% sviram sam a ima tek 30 gostiju. A kaj ćeš kad žele živu glazbu...
Dečki uživajte u četvorkama, peticama, to su fantastični instrumenti koji odlično zvuče, mogućnosti su im za naše zahtijeve fantastične.