Videti jedan post
Star 15.09.2015, 09:51   #417
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Eh, ovo je bas luda noc, a ni pocetak dana nije puno bolji..nocas sam prepravljao neke ritmove, i maloprije upalim zvucnike da vidim kako zvuce na sistemu..pocnem da sviram, kad trokira PAD u ritmu, zatrokira mi Right 1, kao da se gubi polifonija. Udjem u editor, ritam svira normalno. Izadjem i pocnem da sviram - ponovo trokiranje. Ugasim bubanj - sve radi normalno. Upalim - opet ludnica. Cubase ugasen, Yem ugasen, sve ugaseno...iscupam kabal iz klavijature - sve radi normalno. Znaci nesto, negdje, radi povrat, i pravi totalnu midi-zbrku. A to je vec predmet za istrazivanje, sta to pravi neku vrstu midi-loop-a..je li kriv kabal, jesu li krivi zvucnici, jel imam neki proces u sistemu koji se krsi sa driverima od Tyrosa, pitanje za milion eura..haos.
Dodato:
Zamijenio sam port, za sada je sve ok. Vidjecemo do kad. @Casper, gdje se ima kupiti takav ne-kineski usb kabal?

Promijenjeno od Sky Net (15.09.2015 u 11:24 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Sky Net je offline   Reply With Quote