Videti jedan post
Star 12.09.2015, 16:46   #2
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Znam i ja da nije konektovan, vidi se iz aviona. Midi in i out su podeseni na Workstation 1. Problem je sto neki custom voices ostvare konekciju, a neki ne, bar je tako bilo na prethodnoj verziji Yem-a. Na ovoj nisam stigao ni da probam druge custom voices. Sve sam postavke provjerio, sve je kako treba da bude, a problem i dalje postoji.

sent from my Lumia 930
Dodato:
E ovdje je neka teska brljotina u pitanju..nisam ni obracao paznju, ali je moj Tyros konektovan, i nekim cudom i u custom voice-u sa T4 se cuju fabricke komponente, iako nista nisam mijenjao niti dirao. ALI..idemo redom.

Ok, konekcija je tu (bio je konektovan i prosli put, nisam obracao paznju). U klavijaturi je aktivan ALL MIDI PARTS, a u YEM-u je ova postavka:

Na ovoj slici je prikazan prvi layer sa jednog od kickova:

I poruka koju dobijem ako odem na opciju + ispod wave assign:

Zasto bas ovaj? Zato sto sada opet, kada umjesto tog koji sam obrisao ubacim drugi sample (btw, taj isti sample je na tipki H, odmah iznad), ponovo umjesto KICKA se cuje poremeceni arpeggiator na harmonici. Ali, ako uradim copy/paste sempla sa H na A, sve je ok?!..apsolutno sam ostao bez ideja.

Promijenjeno od casper (14.09.2015 u 12:04 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Sky Net je offline   Reply With Quote