@Alen P - Nemoj donositi generalni sud na osnovu par ljudi koje poznaš. I "kod nas" ima profesionalaca (aranžerista) koji sasvim solidno žive samo od tog posla. I ne štede na prvoj i osnovnoj stvari do koje drži svaki dobar majstor, u našoj branši je to dobar instrument.
@keyboards - Iskustva i znanje koje nesebično podijeliš na forumima su svakakao za pohvalu. Kamo sreće da ima više tako dobromnamjernih ljudi kao ti koji su spremni pomoći drugima. Uz to, i na sreću, živiš u zemlji koja poštuje prava potrošača gdje je moguće naručiti neki proizvod i bez imalo obaveze vratiti isti u nekom razumnom roku. Predpostavljam da Alen P nije znao tu činjenicu pa je zbog toga njegova reakcija bila pomalo sarkastična.
Međutim, malo si me zaintrigirao s tvojim sudom da je Korg "skoro idelana klavijatura". S obzirom da PA4x nismo probali, ne znamo mnogo o soundu i imamo samo neke šturo napisane karakteristike, za polemiku nam (za sada) ostaju samo iskustva sa PA3x. Koliko se ja sjećam, a pisano je dosta i na ovom forumu, bugovi koje su pratili ovaj model su se dugo vremena pokušavali riješiti nadogradnjama OS. Mislim da neki do danas nisu otklonjeni. Hardware problem s baterijom je ozbiljna greška proizvođača koja se nikako nije smjela dogoditi. Iskreno se nadam će novi PA4x barem u ovom segmentu opravdati tvoju tvrdnju o idealnom aranžeru i da mu se neće dogoditi isti "razvojni put" kao i njegovom prethodniku.
|