Interesantno.
Kažu neki korisnici vArrangera2 s "ovog područja" da sve funkcionira savršeno, da nema preskakanja niti štucanja. Da svi ritmovi iz Korga, Yamahe, Kertona rade bez ikakvih problema i to mnogstruko bolje i kvalitetnije. S nestrpljenjenm čekam da to vidim i čujem u nekom mjerodavnom video materijalu.
Jer, moja su iskustva nešto drugačija i to u potpuno "sterilinim" uvjetima. Pod sterilnim uvjetima podrazumjevam direktno spojen Tyros4 na računalo i s njim kontroliram i na njemu sviram vArranger2. Jasno mi je da isti Style ne može zvučati bolje na vArrangeru nego na klavijaturi. Stvar je tehničke prirode jer vArranger filtirira dosta podataka, prvenstveno su tu MegaVoice soundovi, a odmah nakon toga Sysex podaci. Međutim, iznenadilo me je to što postoji određeno "kašnjenje" u zadavanju komandi. Promjena akorda u lijevoj ruci se događa s laganim zaostatkom i ovisno o vrsti Styla, akord ne odsvira pravilno. Isto vrijedi i za fill-in. Zašto je tako? Nemam pojima i nisam previše proučavao. Nemam interesa za ovakav način rada pa mi se ne da gubiti vrijeme.
Problem kod tvog prijatelja vjerojatno nije iste prirode kao kod mene jer on koristi drugačiju koncepciju korištenja vArrangera. Međutm, može se napraviti poveznica i doći do određenih zaključaka na osnovu ovoga što sam rekao.
Predloži prijatelju da se o istom problemu raspita na
vArranger2 forumu. Tamo je već sigurno član jer nije mogao ostvariti kupovinu ovog softwarea bez registracije. Sumnjam da će ti (mu) itko ovdje (a i šire) dati pravilan odgovor na njegov problem.