Videti jedan post
Star 03.08.2015, 16:54   #138
jtodorov
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
jtodorov ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od casper Pokaži Post
1. Možda nisi midi transponirao u C dur, ako jesi onda ti je Key postavljen na F

2. Teško je biti prezican, može biti svašta.

Vidim iz tvojih pitanja da ima dosta nejasnoća. Iz njih je isto tako jasno da ti nedostaje osnovno znanje o Stylovima i MIDIju uopće. Razumijem tvoju nestrpljivost i želju da uradiš kvalitetne ritmove ali ideš krivim putem.

Izrada Styla je složen proces i ako me želiš poslušati, učini uslugi sebi i kreni od početka. Na ovoj temi je opisano baš sve što ti treba, čitaj i polako slaži kockice, uzmi manual od midi2style i riješit ćeš izradu Styla iz MIDI datoteke jednom za svagda.

Bez obzira što se trudim dati precizne odgovore, niti jedan nije dovoljno dobar i ne "ostaje u glavi" kao ono rješenje do kojeg dođeš sam.
Ja sam navikao raditi na STYLE WORK i sada zato mi je teze ide.
Probao sam transponovati midi file iz orginalni F-dur u C-dur, ali u sredini orginalne pesme ima modulaciju odnosno pesma prelazi u drugi tonalitet i sad opet se javlja problem da drugi dio pesme je iz drugog tonaliteta.
Zato mi je bilo na STYLE WORK unutar samog programa da postavim za INTRO transpose recimo +3, a za ENDING +5, a sada u ovaj program to nije moguce.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od jtodorov Pokaži Post
Ja sam navikao raditi na STYLE WORK i sada zato mi je teze ide.
Probao sam transponovati midi file iz orginalni F-dur u C-dur, ali u sredini orginalne pesme ima modulaciju odnosno pesma prelazi u drugi tonalitet i sad opet se javlja problem da drugi dio pesme je iz drugog tonaliteta.
Zato mi je bilo na STYLE WORK unutar samog programa da postavim za INTRO transpose recimo +3, a za ENDING +5, a sada u ovaj program to nije moguce.
Upravo sam resio ovaj problem tako sto sam u sredini pesmu gde pocinje modulacija stavio marker i transponovao sam samo taj deo midija da bude u C-dur.

Vredi se muciti ponekad.

Promijenjeno od jtodorov (03.08.2015 u 17:11 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
jtodorov je offline   Reply With Quote