Da ne budem kao ,,dobro jutro" margarin ( u sve se meša... jer sam do skoro kumovao u jednoj takvoj sličnoj temi

). Verujem da niko neće spomenuti al ajd odmah na početku da te malo odvedem u stranputicu... Dakle nisu ti bitni namenski ritmovi, treba ti osnova od ritmova ali da zvuči vrhunski... pored svega što si naveo, lično sam hteo odavno da je kupim ali nisam imao hrabrosti ... jer ima samo mesta za 32 user mesta. GEM WK6se ili GEM WK8... Preslušaj na YT kako zvuči... Cena joj je oko 500 eur u SRB... kod vas je verovatno skuplja. Od ostalih da imaju tako kvalitetan zvuk... nisam siguran da bih napravio izbor sa Korgovom pa serijom za taj novac... Možda pa80,... ali lično mi se ne sviđa drum kit i bass ( ROM) , a i semplovani koje inače koriste. Tu bi se mogla dodati PSR9000 Pro, ali gabaritna i teška. Sve su starije generacije... za novije tu je BK3... u toj kupovnoj moći ( možda BK5)... Na posletku dajem prednost GEM-u, mene je kupio svojom kvalitetnom ROM bazom, semplove reprodukuje vrhunski, ali treba kupiti sređenu sa minimalnim korekcijama po ukusu. Dirka mu je odlična. Napominjem da se vrlo malo ljudi odluči na tako nešto što zbog rezervnih delova ( gumica, ne daj Bože dirki... i sl...)