Citat:
Originalno postovano od Fekete
pa ti vidi al msilim da sa korgom nećeš pogriješiti, i ja sam u početku imao yamahu neku i casio, isto tako za nekih 150, 200 e. dok nisam rješio korg pa80. znam da nije ni to neznam što no može odradit lijep poso. Naravno, sve u svoje vrijeme 
|
Vidi udaljavaš se od teme ali ne pomažeš baš... Neki casio, neku yamahu.... i na kraju Pa80 od 500-600 evra u HR... Budi konkretan...
Citat:
Originalno postovano od car99
Šta kažeš za početak Yamaha psr410 ? Jel se mogu u nju ubacivati ritmovi ?
|
PSR410 je deset klasa ispod IS50 serije korga. Ne zaboravi da je IS50 profesionalni aranžer i u svoje vreme je bio na vrhu. Mogao si da biraš ili G600/800/1000 ili IS50/IS50B/IS35/I3/I30HD ... Dakle to su bili profesionalni aranžeri. Objasnio sam mane IS50 (B) Ali za taj novac bolje od toga nema. Imam kući snimak veridbe gde sam svirao na IS50B i dan danas kada slušam taj snimak , nikad ne bih rekao da je to sa nje izašlo.... odlično zvuči kad se lepo sredi.. ne neko preterano sredjivanje. ROM bazu ima stvarno odličnu. Moj apel bi bio da za sti novac nadješ IS50B koji ima 16 usera. Ako ne, uzmi IS50. Za taj novac bolje nema. Ako ima, neka neko predloži. Preslušaj IS50 na YT i preslušaj PSR bilo koje serije do toliko para... Meni je stvarno žao što u Srbiji ne možeš uzeti G-800 za taj novac jer to je maksimum koji sebi možeš priuštiti. Uzgred ako ćemo raspredati o sintisajzerima, onda se ovde priča završava.... Preslušaj snimke i sve će ti se samo kasti.
IS50 Snimak 1
IS50 Snimak 2
IS50 Snimak 3 ( uzasali se cuje harmonika...)
IS50 Snimak 4 Uzas al daj šta daš...
Razlike izmedju IS50 i IS50B nema osim u broju USER-a
IS50 B Snimak 1
IS50 B Snimak 2
IS50 B Snimak 3
... Ovo sve je blagi uzas spram seta koji sam ja imao u njoj i kako je zvučala. Sada ti uporedi snimcima sa YT bilo koji drugi aranžer....
Nadam se da sam ti bar malo pomogao. Uzgred potrazi na Yu Midi Org-u koliko imaš setova za bilo koju klavijaturu koju želiš da kupiš, čisto da znaš koliko su materijali dostupni za pojedine aranžere...