Videti jedan post
Star 13.07.2015, 22:05   #1
jtodorov
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
jtodorov ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Uradio sam Midi setup za terce po uputstvo i spojio sam klavijaturu sa MIDI CABLE, i sad kad ukljucim midi fajl iz nekog tonaliteta svira tercu, iz nekog uopste nema tercu, a iz nekog je nepravilna terca. Verovatno sam nesto gresno ucinio u kreiranju midi setup. U cemu moze biti problem?
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od casper Pokaži Post
Moguće je i princip funkcioniranja je isti.
Signal pjevača pošalješ sa mixete prema vocalistu i sa vocalista ga vratiš u jedan kanal na mixeru.
Slanje signala iz mixera prema vocalistu radiš preko AUX OUT-a (zelena strelica).
To bi kod tebe izgledalo kao na slici, s tim da moraš prilagoditi signal AUX OUT-a na samom mixeru.
Dodano, vraćanje signala iz vocalista (u ovom slučaju Tyros5) možeš uraditi preko LINE OUT - SUB 1, 2 (plave strelice na slici) ili da ti ide zajedno sa signalom klavaijture sa MAIN OUT-a (crvene strelice). Prvi pristup je bolji ali moraš u Tyros 5 prilagoditi SUB OUT u Mixing console (slika 2 ).

S obzirom da želiš koristiti pjevački efekt od X32, na njemu podesi efekt po želji ali ga isključi na Tyros5 kako se ne bi "duplao".
Prijatelju casper,
Sve sam ovo odradio ali kad mi peva terce vrlo slabo se cuje terca jer sam stisao kanale na mixer na koji idu SUB1 I SUB 2 na klavijaturu, a kad pustim malo vise te kanale jace se cuje terca ali stvara se i uzasna mikrofonija. Iskljucio sam efecte na TYROS i sad ne zanm u cemu moze biti problem?
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od jtodorov Pokaži Post
Uradio sam Midi setup za terce po uputstvo i spojio sam klavijaturu sa MIDI CABLE, i sad kad ukljucim midi fajl iz nekog tonaliteta svira tercu, iz nekog uopste nema tercu, a iz nekog je nepravilna terca. Verovatno sam nesto gresno ucinio u kreiranju midi setup. U cemu moze biti problem?
Dodato:

Prijatelju casper,
Sve sam ovo odradio ali kad mi peva terce vrlo slabo se cuje terca jer sam stisao kanale na mixer na koji idu SUB1 I SUB 2 na klavijaturu, a kad pustim malo vise te kanale jace se cuje terca ali stvara se i uzasna mikrofonija. Iskljucio sam efecte na TYROS i sad ne zanm u cemu moze biti problem?
Pronasao sam resenje u to sto sam iskljucio mixer u MIC SETTING na TYROS
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od jtodorov Pokaži Post
Dodato:

Prijatelju casper,
Dodato:

Pronasao sam resenje u to sto sam iskljucio mixer u MIC SETTING na TYROS
Trenutno muku mucim sa drugi problem koji se javio. Terca se javlja i u tonovima koje sviram s desnu ruku. Znam da nesto trebam promeniti u mixer ali ne znam sta?

Promijenjeno od jtodorov (16.07.2015 u 18:34 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
jtodorov je offline   Reply With Quote