Uradio sam Midi setup za terce po uputstvo i spojio sam klavijaturu sa MIDI CABLE, i sad kad ukljucim midi fajl iz nekog tonaliteta svira tercu, iz nekog uopste nema tercu, a iz nekog je nepravilna terca. Verovatno sam nesto gresno ucinio u kreiranju midi setup. U cemu moze biti problem?
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od casper
Moguće je i princip funkcioniranja je isti.
Signal pjevača pošalješ sa mixete prema vocalistu i sa vocalista ga vratiš u jedan kanal na mixeru.
Slanje signala iz mixera prema vocalistu radiš preko AUX OUT-a (zelena strelica).
To bi kod tebe izgledalo kao na slici, s tim da moraš prilagoditi signal AUX OUT-a na samom mixeru.
Dodano, vraćanje signala iz vocalista (u ovom slučaju Tyros5) možeš uraditi preko LINE OUT - SUB 1, 2 (plave strelice na slici) ili da ti ide zajedno sa signalom klavaijture sa MAIN OUT-a (crvene strelice). Prvi pristup je bolji ali moraš u Tyros 5 prilagoditi SUB OUT u Mixing console (slika 2 ).
S obzirom da želiš koristiti pjevački efekt od X32, na njemu podesi efekt po želji ali ga isključi na Tyros5 kako se ne bi "duplao".
|
Prijatelju casper,
Sve sam ovo odradio ali kad mi peva terce vrlo slabo se cuje terca jer sam stisao kanale na mixer na koji idu SUB1 I SUB 2 na klavijaturu, a kad pustim malo vise te kanale jace se cuje terca ali stvara se i uzasna mikrofonija. Iskljucio sam efecte na TYROS i sad ne zanm u cemu moze biti problem?
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od jtodorov
Uradio sam Midi setup za terce po uputstvo i spojio sam klavijaturu sa MIDI CABLE, i sad kad ukljucim midi fajl iz nekog tonaliteta svira tercu, iz nekog uopste nema tercu, a iz nekog je nepravilna terca. Verovatno sam nesto gresno ucinio u kreiranju midi setup. U cemu moze biti problem?
Dodato:
Prijatelju casper,
Sve sam ovo odradio ali kad mi peva terce vrlo slabo se cuje terca jer sam stisao kanale na mixer na koji idu SUB1 I SUB 2 na klavijaturu, a kad pustim malo vise te kanale jace se cuje terca ali stvara se i uzasna mikrofonija. Iskljucio sam efecte na TYROS i sad ne zanm u cemu moze biti problem?
|
Pronasao sam resenje u to sto sam iskljucio mixer u MIC SETTING na TYROS
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od jtodorov
Dodato:
Prijatelju casper,
Dodato:
Pronasao sam resenje u to sto sam iskljucio mixer u MIC SETTING na TYROS
|
Trenutno muku mucim sa drugi problem koji se javio. Terca se javlja i u tonovima koje sviram s desnu ruku. Znam da nesto trebam promeniti u mixer ali ne znam sta?