Videti jedan post
Star 23.06.2015, 01:35   #362
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Zna li neko postoji li negdje tutorial za pravljenje custom voice u YEM-u? Vec par sati pokusavam napraviti nesto za sta bi mi na T3 trebalo pola sata, i sto je najgore, ne uspijevam nista. Prvo, sto je real time midi veza izmedju T5 i YEM-a ocajna, ima ogromnu latenciju kada se pravi novi voice, drugo sto se u YEM-u apsolutno ne snalazim sa odredjivanjem wave zona za semplove - jedini koji sam uspio postaviti kako treba je prvi waveform, sa C3 do E3, svaki naredni je totalno van skale, iako na F3 stavim koji je u F tonu, on bjezi na B, a ako spustim njega, spusta se i prvi koji je na C3. Ili sam ja na Vi sa YEM-om, ili je ovo daleko iza editinga koji je postojao za T3, na kome sam napravio desetine svojih voice-a bez najmanjeg problema.
Dodato:
Djelimicno rijesio, cekam da se formatira flash, pa da vidim na sta voice lici, ili sam samo izdangubio vrijeme. Ima jos jedan problem. Kada hocu da editujem neki od voice-a iz nekog od packova, dobijem slijedecu poruku: Waves from the Voice to be edited have not been installed. If you wish to proceed with editing, please install the Waves. Tu imam opciju Select install target, ili Later. Ako kliknem later, skenira sve, al naravno ne nadje nista. Ako kliknem Later, izbaci mi ovu poruku: Voices will be produced using your computer's software synthesizer and not the instrument's preset sounds. I tu naravno ima latenciju u preslusavanju, tako da je i fakticki neupotrebljivo. Takodje, neke setove bubnjeva koje sam davno probao u T3, ne mogu da ubacim u T5, izbaci mi error, i pored tih setova stoji katanac. Rusi mi se MIDI driver od T5, koji je na T3 radio besprijekorno, i u pola posla ja moram da cupam/vracam midi kabal, ili kada radim u Cubase, moram da izadjem iz projekta, dok se glupan ne vrati u funkciju. Jako iritantno. Ko god sta da kaze, ja tvrdim da je YEM jedna velika, nedovrsena glupost, koja ni daleko nije flexibilna kao editori za T3/T4.

Promijenjeno od Sky Net (23.06.2015 u 02:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Sky Net je offline   Reply With Quote