Videti jedan post
Star 20.06.2015, 01:39   #5
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.558
Downloads: 302
Uploads: 19
Rekao HVALA: 32
Zahvalili mu 1.431 puta u 1.112 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pa da, kod Tyrosa nije teško fizički izvaditi hard iz klavijature. Ali ovako je elegantije i lakše, a potpuno je isti pristup podacima.
Evo još jednog korisnog tutorijala za koji sam siguran da će mnogima pomoći i olakšati posao. Ako ništa drugo, da sačuvaju USB konektore na klavijaturi.


############################### MUSICSOFT DOWNLOADER ####################################

Program Musicsoft Downloader je namijenjen za transfer datoteka između računala i klavijature. Kompatibilan je sa svim modelima Yamahinih klavijatura i namjenjen je samo na Windows operativnim sustavima. Preduvijet za korištenje su pravilno instalirani driveri i klavijatura mora biti povezana s računalom. Musicsoft Downloader možete skinuti sa stranice proizvođača. Skinutu datoteku je potrebno raspakirati i nakon toga pokrećete instalaciju dvoklikom na jedini fajl koja se nalazi u mapi. Par puta kliknite na Next i program je u trenu spreman za korištenje.

Kada pokrenemo Musicsoft Downloader vidjet ćemo prozor u kojem se nude dvije opcije (slika MD1). Ako kliknemo na gornju ikonu, spajamo se na web shop Yamaha MusicSoft. To nam naravno nije potrebno, zato zaobiđite ovaj korak. Kliknemo na donju ikonu i otvara se sučelje programa. Vidimo tri prozora. U donjem lijevom dijelu su exploreri klavijature (zeleni okvir) i računala (plavi okvir). Donji desni dio (crveni okvir) prikazuje sadržaj onoga što je označeno u lijevom dijelu. Gornji prozor (crni okvir) se naziva Temporaly Storage Area i u njemu možemo privremeno smjestiti datoteke koje premještamo.

Manipulaciju datotekama radimo na istom principu kao u windows exploreru. Možemo koristiti Copy/Paste ili drag and drop metodu. Materijal koji premještamo se uvijek nalazi u donjem desnom prozoru (crveni okvir).

Evo primjera kako ćemo s klavijature prebaciti Style na računalo. Idemo na Electronic Musical Instrument > USER > STYLE i desnim klikom označimo Style. Odaberemo Copy. (slika MD3) Sada odabiremo lokaciju na računalu My Computer > SYSTEM > _TyrosWork. U toj mapi se već nalazi par ritmova, oni se prikazuju u donjem desnom okviru. Desni klik miša u to područje i odabiremo Paste. (slike MD4) Pričekamo tren i datoteka je kopirana.

Možemo koristiti metodu "Drag and Drop". Treba biti precizan u prevlačenju i uvijek vučemo datoteku iz donjeg desnog prozora na željenu lokaciju u donjem lijevom prozoru. Ako ovom metodom želimo odraditi Move, držimo stisnutu Ctrl tipku na tipkovnici.

Gornji prozor, Temporaly Storage Area služi za skinute datoteke iz web shopa. One se automatski smještaju u njega i onda ih s Move (down) funkcijom premještamo u računalo ili klavijaturu. Ova "privremena zona" može poslužiti i za "transfer". Recimo, datoteku iz klavijature s Move (up) premjestimo u Temporaly Storage Area i onda je prebacimo na računalo sa Move (down). Ovo je duži put ali tko želi komplicirano ... neka mu je po volji.

U programu se nalazi još par tastera koji pomažu u radu (slika MD5). Pri vrhu imamo Add File i njime automatski dolazimo na lokaciju računala koju smo posljednju koristili. Predlažem da napravite jednu mapu koja će biti određena za datoteke kojima manipulirate. Birajte ju preko Add File gumba i time ćete ubrzati pristup željenom sadržaju. Njega prvo ubacujete u Temporaly Storage Area, a nakon toga u klavijaturu sa Move (down).
U donjem dijelu (žuto markirano) nalazimo tipke za stvaranje nove mape, brisanje ili osvježavanje sadržaja. Tipka Connection Check uspostavlja povezivanje klavijature i računala ako je došlo do problema.

Ovaj programčić je vrlo praktičan kada na računalu obrađujemo neki Style potrebno je često preslušavati materijal na klavijaturi. Za tu je svrhu USB stick nepraktičan jer ga moramo fizički premještati. Pored toga, ovim programom možemo pristupiti svim lokacijama na klavijaturi (USER, HD, USB1 i USB2) i mijenjati njih i njihov sadržaj. Mnogo je preglednije i brže nego na samom instrumentu.

Klavijatura je za vrijeme transfera neaktivna, tj. ne možemo je svirati. Savjetujem da se prije rada napravi kopija originalne datoteke. Ako nešto pođe po zlu, uvijek imamo rezervu.

################################################## ##############
Grafički Fajlovi
File Type: jpg MD1.jpg (16,6 KB, 530x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg MD2.jpg (81,8 KB, 529x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg MD3.jpg (90,8 KB, 528x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg MD4.jpg (93,2 KB, 527x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg MD5.jpg (80,2 KB, 526x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 4 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
DraganV (28.04.2017), ivolonca (16.05.2019), romario (20.06.2015), tyros2 (20.06.2015)