Videti jedan post
Star 01.06.2015, 01:05   #44
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.665
Downloads: 305
Uploads: 19
Rekao HVALA: 33
Zahvalili mu 1.500 puta u 1.155 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Registracije su koncipirane na vrlo jednostavan način. Ipak, istovremeno pružaju ogroman broj mogućnosti i načina korištenja, ponajviše zbog opcije FREEZE koja otvara dodatnu kombinatoriku. Opisat ću dva trika koja nećete pronaći u "običnim uputama" i vjerujem da će nekima biti od pomoći.

########################## TIPS & TRICKS ##########################

U JEDNOJ BANCI - 40 RAZLIČITIH POSTAVA ZA R1, R2, R3 I L

Ovo bi moglo biti korisno ako se nađemo u situaciji da sviramo s bendom gdje ne treba koristiti Style s klavijature. U jednu banku ćemo pohraniti 40 različitih postavki soundova koji se nalaze u right1, right2, right3 i left. Nekome će taj broj biti dovoljan da odradi cjelokupnu svirku. U tom slučaju se ne mora zamarati s mijenjanjem banaka i traženjem željene registracije.

Kako to učiniti ako znamo da se jedna banka sastoji od samo 8 memorija? Trik je u tome da svakoj registraciji pridružimo po jedan različiti Style od kojeg ćemo koristiti samo OTS. Tako u Style1 posložimo OTS-ove u kojem se nalaze strings soundovi. U OTS-u Styla2 postavimo gitare. Redom napravimo 8 Stylova s različitim OTS-ovima. Radi lakšeg snalaženja, Stylove možemo nazvati po grupi soundova koji se nalaze u OTS-u.

Sada kreiramo registracije tako da prvoj dodajemo Style1, drugoj Style2 .... Odredimo da je SPLIT POINT na najnižoj tipki (C1), isključimo ACMP i SYNC START i prilikom memoriranja registracije označimo kućice pod STYLE i VOICE.

Upotreba. Pritišćemo registraciju 1 i pozivaju se soundovi koji su joj dodijeljeni ali istovremeno aktiviramo i Style koji za sobom "povlači" svoje OTS-ove. Pritiskom na jedan od 4 OTS-a pod rukom imamo 4 različita postava. S obzirom da smo isključili ACMP i SYNHRO START, Style se neće pokrenuti.
Možemo promijeniti pristup slaganja OTS-ova, pa recimo u svakom Stylu može biti složena jedna pjesma, a ne grupa soundova kako sam opisao u gornjem tekstu.


PROMJENA LEFT VOICES BEZ PROMJENE STYLA

Ovo je praktično onima koji žele svirati bas dionicu lijevom rukom, mijenjati bas sound putem registracija, a da se pri tom ne mijenja vrsta Styla.
Kako registracijom mijenjati LEFT sound, a da se ne promijeni Style, kada znamo da se oni pohranjuju zajedno označavanjem opcije STYLE? Trik je jednostavan. Napravit ćemo jedan SECRET Style i s njim ćemo kreirati registraciju. Ona će automatski u sebe postaviti i LEFT sound. Sada jednostavno obrišemo ovaj SECRET, ili mu izmijenimo naziv.

Upotreba. Pozivamo registraciju i ona ne pronalazi odgovarajući Style, te ostaje onaj koji je prethodno postavljen. Tako se Style ne mijenja ali imamo promjenu LEFT sounda. Na neki način smo "prevarili" klavijaturu i dobili mogućnost da u jednoj registraciji imamo pohranjene različite soundove za sva 4 PART-a (R1, R2, R3 i L), a da se pri tome ne mijenja Style.

################################################## ###############
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
dmmacak (01.06.2015)