Citat:
Originalno postovano od hrci
Style Works neradi Loshe moze se dosta stvari odradit u Event edit poneke note Brisat ili Upisat.
Al nejbolje recimo iz Korga Export Style to Midi pa uvesti u Yamaha Import Midi Style. Posto ja jos nisam prodo svoj Korg Pa2x pa cu tako i da odradim, to je najbolji Nacin po meni jer tad se ne Gubi niti jedan Parametar Vilocity ITD.
Novi sam u svjetu Yamahe al nadam se da cu Brzo Provalit.....
Pozz svima!
Hrci
|
Yamaha nema opciju
Yamaha Import Midi Style, to i jest glavni problem konverzije u Yamahin sistem.
Svaka metoda koja daje (ikakav) rezultat jest dobra. Style works to odradi na najednostavniji način jer se postupak sastoji u par klikova miša. Nije problem u parametrima koje spominješ, svi podaci ostaju i ništa se ne gubi, pogotovo ne velocity. Ali u tome i jest glavni problem, ostane i gomila nepotrebnog "smeća" koje Yamahi uopće nisu potrebni. Baš suprotno, oni mogu stvoriti probleme u pravilnom funkcioniranju Styla.
Yamahin mehanizam Styla je specifičan i veoma funkcionalan. Zbog toga se i koristi kao osnov u svim soft aranžerima, od "starog" StylePlayera, OMB pa do vArrangera. Sa svakim novim modelom klavijature se dodaju i novi parametri u CASM koji poboljšavaju funkcionalnost Styla. Zbog toga je Style Works sve manje upotrebljiv kao alat za konverziju. Yamaha ne želi otkrivati CASM principe i to dodatno otežava njegov razvoj.
Za nove korisnike Yamahe preporučam paket koji sam prije 4 godine stavio u
download. Radi se o materijalu koji je dolazio kao poklon svim kupcima i napravljen je od strane Yamahe. U njemu ima vrlo iskoristivih ritmova za naše područje. Mislim da se doradom istih i kombinacijom traka iz različitih stylova u jedan vlastiti može odlično odraditi posao.
A sada bih zamolio sudionike ove teme da sva pitanja u vezi Stylova, od izrade do konverzije postavljaju u
temi koja je namjenjena za to.