Videti jedan post
Star 21.05.2015, 17:52   #7
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Svaki Hard disc ima mehaničke pokretne dijelove. Magnetna ploča koja se vrti brzinom 5400 okretaja u minuti (kod Tyros modela), iznad nje je postavljena ruka na kojoj stoji glava za čitanje/pisanje podataka sa ove ploče. Princip rada je kao kod starih gramofona, ti ćeš znati kako to izgleda .
Ploča se konstanto vrti, a prilikom čitanja/zapisivanja podataka, ruka s glavom šeće.
U sleep modu se ovi pokretni dijelovi zaustave, ploča stane, a ruka se "parkira".
Kod klavijature konkretno, vrijeme sleep moda treba postaviti na vrijednost koja odgovara načinu korištenja. Treba imati na umu da je za svako novo pokretanje iz sleep moda potrebno sekunda - dvije kako bi glava došla do podatka. To pokretanje više "šteti" disku nego kada se konstantno vrti, naravno ako govorimo o učestalom režimu rada.

Kod mene sleep mod nije uključen, HD se stalno vrti. Računam ovako, i ja bih bio ljut da me netko svakih 15 cima iz kreveta, a taman sam zaspao. Šalim se naravno.
Kako god, vrijednost manja od 10 minuta nema nikakvog smisla osim u slučaju ako klavijatura "leži" negdje u studiju i čeka cijelo popodne da netko pikne pokoji ton.

Kod Tyros 3 ideš na FUNKCION > UTILITY MEDIA i u donjem lijevom uglu imaš HARD DISC SLEEP TIME

Promijenjeno od casper (21.05.2015 u 17:56 sati)
casper je offline   Reply With Quote