Videti jedan post
Star 07.05.2015, 02:39   #17
casper
Super-Moderator
 
casper's Avatar
 
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Postovi: 4.285
Downloads: 301
Uploads: 19
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 1.353 puta u 1.057 Postova
Instrumenti: Genos
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Emire, molim lijepo.

########################### HIJERARHIJA I OPSEG KONTROLA ################################

Neke postavke klavijature se ne mogu pohraniti u registracije. Tu ulaze funkcije poput FADE IN/OUT TIME, DISPLAY VOICE NUMBER, POPUP DISPLAY TIME, HD SLEEP TIME ... To su sve stavke koje prilagodimo jednom i obično ih više ne diramo. Isto tako registracije neće pamtiti Master EQ, Master Compresor, Master tune, Mic setting (Talk, Vocal), Effect parametar, Voice Set ... Ovo treba znati kako bi imali potpuniji pregled onoga što se zbiva kada aktiviramo jednu registraciju jer su ove postavke "višeg prioriteta" ponekad u ovisnosti s onim što pokreću registracije. Njihov popis se nalazi u Data List prilogu pod Parametar Chart.

Prilikom izrade jedne registracije, određujemo ono sto želimo pohraniti. Odabir je jednostavan i pregledan, označavamo kućice u GROUP SELECT. Sve stavke su logične i lako je znati što pohranjujemo sa TRANSPOSE, TEMPO ili TEXT. Međutim, kada se radi o VOICE, STYLE, VH/MIC i SONG, onda postoji nešto veći opseg informacija. Objasnit ću na primjeru VOICE. Biramo neki tvornički sound, podesimo mu volumen, panoramu i obično smo s tim nivoom podešavanja zadovoljni. Na kraju takav sound i pohranimo u recimo REG1. Naizgled se čini da u REG1 imamo svega tri informacije, podatak o soundu, njegovom volumenu i panorami. Stvari su "nešto" drugačije jer je REG1 pohranio mnoštvo podataka. Tu se nalaze sve karakteristike sounda, a da bi jasnije vidjeli o kojoj se količini radi, pogledajte sliku sa screenshotom VOICE SET-a. Svi su ti parametri zapisani u jednoj registraciji i to puta tri, jer ona pamti RIGHT1, RIGHT2 i RIGHT3.
Znači, prije pohrane sounda iz početka priče, mi se možemo dodatno poigrati i malo ga u VOICE SET podesiti po vlastitoj želji. Ne moramo ga pohranjivati u USER DRIVE kao što to uobičajeno radimo. Ili suprotna situacija. Biramo neki sound iz USER DRIVE i pohranimo ga u registraciju. Nakon toga obrišemo sound iz USER DRIVE i pozovemo ovu registraciju gdje smo ga memorirali. Očekivali bismo da registracija neće "pronaći" informaciju i da se neće čuti ono što očekujemo. Međutim, sound je i dalje tu, zvuči upravo onako kao kad smo ga imali u USER DRIVE. Jedino mu nedostaje naziv. Ufff, jesam ga zavrtio, nadam se da me možete pratiti.
Ovakav obrazac pohrane vrijedi i kod VH/MIC. Za STYLE i SONG je situacija slična ali ako se radi o USER-u ne smijemo ga brisati niti preimenovati.

Navesti ću još dvije karakteristične stvari gdje ljudi obično griješe. Ako želimo zapamtiti status LEFT sounda, onda to ne radimo tako da čekiramo VOICE kućicu. LEFT i LEFT HOLD su povezani s ritmom i zato treba označiti STYLE kućicu. Pročitao sam glupost na jednom "profesionalnom forumu" da bi se trebalo aktivirati "Left Voice". Tvrdi čovjek, i to u više navrata, da se tako treba postupiti. Dakle, treba čekirati STYLE kućicu za LOWER status. I druga stvar koja zna stvarati nedoumice, OTS link, AutoFill i Start Stop se ne pohranjuju u registracije. S obzirom da su ove funkcije usko vezane uz Style, očekivali bismo da se i njih može aktivirati registracijom. Yamaha je to odradila na drugačiji način.

################################################## ###########################
Grafički Fajlovi
File Type: jpg reg8.jpg (94,0 KB, 181x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 3 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
dmmacak (07.05.2015), mikimiki (07.05.2015), tyros2 (08.05.2015)