Videti jedan post
Star 19.11.2005, 19:42   #9
fico
Pravi prijatelj foruma

Registrovan/a dana: 06.05.2004
Mjesto: Slovenija
Downloads: 2743
Uploads: 14
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 51 puta u 48 Postova
Instrumenti: E-mu X board;Novation SL61 MK II :Weltmiaster Cansone
Interesi: sve po malo
fico befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
fico pošalji poruku preko MSN messengera fico pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

evo ovako posto nisam vec dugo radio midi fajlove moro sam danas instalirati cubase da se podsetim kako ide jer iz glave napamet nisam znao kad si spojio komp i sint kao sto sam ti napiso prije in i out prekrizis kablove upalis cubase da napomenem ovako sam radio ja i funkcionisalo je mozda postoji i neko lakse resenje pa moze da se javi jos neko sa foruma posto mislis praviti midi fajl ides na file new project 16 track midi otvori se prozor gde ces to sejvati i odaberes folder meni je bilo najlakse uvek napraviti ritam to jest bubanj izaberes track 10 i na vrhu u measure barupomaknes strelicu naprimer za 10 taktova tih 10 taktova ce se obojiti u svetlo plavu boju sad u tom svetlo plavom delu dva puta klikni u liniji 10 trake i sa tim si napravio stazu za bubanj kad kliknes na gornju polovinu nje uci ces u edit trake prvo sa leve strane odredi midi in to ce biti u tvom slucaju creative sound blaster mpu401 a za out microsoft gs wavetable sw sad imas odredjen in i out kad kliknes na 10 traku ona se otvori i sa leve strane okomito imas klaviaturu i naslikana je mreza cim dirnes tipke na korgu treba da ti pocnu udarati bubnjevi bubnjeve sam ja upisivao rucno a ti jih i mozes svirati na sint ako su to decije pesme sa nekim laksim ritmom mozes odabrati samo 2 ili 4 takta bubnja koji obiljezis i funkcijom copy paste razsiris ga po zelji koliko taktova ti treba a ako ces bubanj odsvirati klikni u meniju na rec dugme upali click da cujes takt i udri sad je na redu druga traka kliknes na traku broj 1 i proveri opet in i out midi i odredis volume za snagu odredis program za instrument ja sam obicno imao sint na klaviru a u cubase izaberes program sa brojem GM instrument otvoris traku jedan i klikom na rec startujes tu traku cuces takt i kad treba da pocnes svirati ozezi jaro tako ides dalje koliko god instrumena zelis da svira u toj pesmi kad uradis kvantinizaciju trebalo bi da izgleda super prvo ides na file export midi fajl i sejvas ga a ako nisi zavrsio za jedan dan ides save project i nastavi sutra dalje malo sam se previse raspisao nadam se da nece zamjeriti administratori toliko od mene pozdrav fico
fico je offline   Reply With Quote