Videti jedan post
Star 17.03.2015, 15:47   #5
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

E da sumiram utiske poslije prve noci provedene sa T5 Sprava je odlicna.
Nije tezak koliko sam mislio da ce biti. Imao sam malu frustraciju sa internetom sinoc, nije mi radio, pa sam se napatio sa packovima, ali dobro. Izrada je odlicna, ergonomija odlicna. Sve u svemu, prezadovoljan sam, ali ima i druga strana medalje.

Turkish pack nisam mogao skinuti preko vaucera, jer nije Yamahin produkt? MINUS. Smatram da sve sto je na Yamahinoj stranici i pod njenim protektoratom treba biti dostupno svim clanovima pod istim uslovima, nebitno pravi li to Yamaha ili neko drugi.
YEM. 2.2 verzija radi dobro. Nervira me ono sto vjerovatno i sve ostale - reformat flash-a. Doduse, kukali smo kako T3 i T4 imaju 128 user mjesta - sad smo dobili neograniceno, ali pod Yamahinim uslovima. Importovanje seta sa T3 je proslo bez problema. Nervira me sto su boje sada slozene abecedno, bukvalno nanovo ucim gdje mi je sta. Nema opcija za foldere, za ritmove isto, sve moram uvaliti u YEM, i bilo kakav dalji edit ritma ide u klavijturi, s tim sto se ne mogu spasiti u pack, nego u user, gdje se MOGU praviti folderi. Sreca je pa 800 ritmova zauzme oko 28 MB. Formatiranje flash-a i i ucitavanje 4 pack-a sa 805 MB materijala traje oko 30 minuta. Yamaha da hoce, mogla bi uraditi da formatiranje traje 5 sekundi, i ucitavanje 5-10 minuta. Sta ih limitira, ne znam. Sumnjam na BEZVOLJU.
Kupio sam jos stalak, quiklok qly40, odusevio me je cvrstinom i stablinoscu, te jos FC4 i FC7 pedalu, FC5 imam od ranije. Jos sutra ako Bog da stize kofer i to je to. Zvucnici mi stizu za neke dvije sedmice, nisu ih imali na stanju.

Masina je strasna, novi svemir i dimenzija. Ja - prezadovoljan. Samo bi trebali svi koji imamo T5 jos kukati Yamahi da porade na YEM-u, da malo ubrzaju stvari, jer MOGU.
Stay tuned
Sky Net je offline   Reply With Quote