Zdravo casper. U mom slucaju, nijedan user multi pad ne krece na prvu, to i jeste caka. Ima izvlakusa da se multipadovi stave u sinhro-start mod, ali tacnost njihovog pocetka opet zavisi KAD je akord pritisnut

sto ih opet svrstava u dugmad visokog rizika. Na T3 sam ja te stvari odradjivao tako sto u neki od user/voice drum kitova ubacim semplove, i onda isprogramiram kada ce koji da svira unutar trake u ritmu. Ni na T5 koliko sam procitao nije nista bolja situacija, i tih 500GB HDD-a za pohranu audio materijala mi ne znace nista, jer cu umjesto audio multipadova morati ponovo praviti user setove sa semplovima, programirati ih u aranzmanu, biti u neku ruku ogranicen, zrtvovati jednu traku i koristiti RAM memoriju. Sve samo zbog toga sto T5 ne pamti cinjenicu da multi pad krece na prvu, makar ga pritisnuli na drugoj dobi, kao sto to radi sa svojim fabrickim multipadovima. Snimio sam video sa tom problematikom, cekam da se uploaduje. Cak i na stranim forumima ima rasprave o tome.
''Just be aware that only one audio Multipad can play at a time and there is no repeat function,
nor synced to the beginning of the next measure when activated.
You have to manually time when you want it to play. Another forum member has taken the initiative to try to get Yamaha to fix this in a future firmware update,
so that you can have your audio Multipad start exactly on beat on the next measure of style play when activate''Iako ovo mogu istaci kao manu, jako se radujem svom T5, da to naglasim, da ne bih ispao hejter i spamer.