Videti jedan post
Star 11.03.2015, 05:06   #293
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pozdrav ljudi. Novi sam na forumu, pratim vec dugo vijesti i desavanja o Tyros-u 5 (vlasnik sam trojke) i spreman sam za prelaz na peticu, pa rekoh da se ukljucim i ovdje skinuo sam YEM, zadnji firmware, USB drivere i ostalo, sve spremno ko zapeta puska, jos da ode trojka i napadam T5 76-cu imam par pitanja:
1. Kakva je sada situacija sa YEM-om, jel se i dalje mora raditi reload svega nakon editovanja neke od boja ili drum kitova, ili su to pametnije rijesili?
2. Moze li mi neko objasniti kako ide stvar sa linkovanjem audia na multi-pad, bolje receno, GDJE je smjesten taj audio file, na tih skromnih 120 i koliko vec mb ili negdje na HDD-u? I da li je taj ''audio'' pad pametan, pa krece na prvu u taktu, ili ga moram pritisnuti u milisekundu da bi svirao na mjestu? Na T3 su multi padovi u biti midi fajlovi koji koriste interne instrumente, i rade precizno ''na prvu''. Svaki user koji sam ja sam pravio sam morao koristiti u sync-start modu da bi kretali na prvu(na kraju sam ih prestao praviti, jer je beskorisno)
3. Klavijaturu cu uzeti sa 1 Gb flash memorije. Uz tu memoriju dobijam dva vaucera za bilo koja dva pack-a koja yamaha prodaje. Nakon registracije, skidanja i importovanja tih packova, da li ja mogu zamijeniti svoj ram za drugi(mutec 2gb)? Nekom logikom mislim da je ta registracija packa vezana negdje u sistemu, a ne u ram-u, ali nisam upoznat sa tim, pa ako neko bolje zna neka me uputi
4. Sve moje boje i drum-setovi sa T3 su spaseni na HDD-u u jednom fajlu, koji se pri paljenju ucitava u RAM. Da li je taj fajl ustvari ''PACK''?
Ja se unaprijed izvinjavam ako sam postavio neko od pitanja koje je vec razjasnjeno.
Sky Net je offline   Reply With Quote