Videti jedan post
Star 14.02.2015, 20:20   #27
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Dell Pokaži Post
NordX, pa registracije su jedne od najboljih funkcija na Tyrosu. Ako si nov na njemu onda odvoji malo vremena i pogledaj šta sve mogu. Promijenim ritam ili pozovem neku boju u milisekundi, a o opciji freeze da ne pričam.
Ja konkretno imam 2 banke za rad sa aranžerom i tu su mi poredani ritmovi i početne boje i prijelazi. 2 banke imam za manual bass gdje mi je left splitovan do E3 i gdje je left odvojen na SUB1. Imam 3 banke za kada sviram solo klavijaturu gdje su mi po registracijama poredane mjesavine boja slično kao performansi kod Korga. Plus, kad sviram na banci za aranžerski rad, samo stisnem freeze i promijenim registraciju od solo rada i biram boje iz tog moda bez da se acc ili left poremeti.

Odlican Set-up!To je najbrzi nacin rada sa jednim aranzerom uzivo.Licno nevjerujem da postoji neka opcija za brzi rad.
Kao sto sam naveo ja registracije koristim malo drugacije:Jedna BANKA jedna pjesma.sto Casper rece:sporije ali komfornije.
Najbitnije je da se ovlada poznavanje i svha registracije a onda je sve lako..nevezano na koji nacin se koriste.

Pozdrav!
tyros2 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post:
NordX (14.02.2015)