Videti jedan post
Star 30.01.2015, 20:15   #22
mikimiki
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
mikimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Normalno da on hoce da uvali svoj proizvod. I ne kazem da u nekim varijantama pm2 bi bolje radio od te male pm3 sto ti hoces.Ali ti si vec rekao da ti nije vazno koliko je kanala posto sam radis.
Sto se mene tice nije dynacord uopste ni los. Ja ga licno ne volim, jer gledam na spram cijene za jednog Dynacorda kakvu mixetu i pojacalo mogu da kupim.Bar jedno 3 bolje. Ali ti si navikao na Dynacord i u tome takodje nema nista lose.
Ja licno mislim da nema vise potrebe uopste uzimti analogne mixere. Ovdje opet govorim o cijeni i sta koja nudi. Vec su ti pominjali kolege Presonus 1602. Jeste digitalna i treba se covjek malo nauciti raditi na nju jer je drugaciji princip rada.Ja recimo imam Behringer x32 Producer i znam da vise nikad necu mijenjati na analognu miksetu . Jeste da mi je nekad dolazilo da je zapalim, ali na kraju vidis da je u stvari jako lagano raditi sa bilo kojom miketom samo ako zelis da naucis neke stvari.

Ako vec i ne mora da bude Dynacord ja ti mogu preporuciti recimo suhu Yamaha MGP12 sa duplim efektima koji su mnogo bolji od Dynacordovih. Takodje tu su i Soundcraft EFX ili jos bolje MFX mixeri..Ali kod njih imas samo jedan efekat, a ako zelis da radis sa dva (reverb i delay) onda ces morati da dokupis nesto poput Lexicona MX200 cini mi se ili TC m350, koji su takodje daleko bolji efekti od Dynacorda.Tu je u istom rangu i Allen&Heath ZEDfx serija, koju takodje jos uvijek imam ali meni se ipak vise svidja Soundcraft. Bar u tom rangu.
Uskoro izlazi iz Soundcraft novi analogni mixeri sa duplim efektima i odlicnim Ghost predpojacalima.To je SIGNATURE serija mixera.
Evo ti i link sa youtube.

http://youtu.be/VTsV-d6Ae8U

Ovo su sve suhi mixeri i treba ti pojacalo za njih, ali bilo koji da uzmes opet je daleko bolje zvucno nego bilo koji Dynakord koji si napomenuo.Sve je do tebe i sta zelis.

Opet ako zelis Dynacorda ona je to ipak pm3..Druge ne bi ni gledao.

Nisi nam rekao koje zvucnike koristis..

Ako te interesuju digitalni mixeri ima i ta tema da ti ne pisemo ovdje da se ne dupla dzaba.
mikimiki je offline   Reply With Quote