Videti jedan post
Star 30.12.2014, 20:03   #277
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Koliko vidim, nema svih opcija koje su se nalazile u "starim" Voice editorima. Međutim, radi se takvim "sitnicama" koje je koristilo možda 1% svirača. Od tih 1% je vjerojatno samo njih pola znalo čemu one i služe. Karikiram stvari, da me se ne shvati krivo.

Mene više smeta to što se YEM-u ne dodaju neke nove mogućnosti edita koje nisu bile viđene u starom Voice Editu. Mislim na bolju obradu Sounda i mogućnosti koje imaju moderni sampleri ali i na neke napredne mogućnosti obrade Styla. Jasna je politika Yamahe, nudi nam dobar proizvod, a ako želimo dodatni materijal možemo ga kupiti njihovom shopu.

Rekao sam ovo još ljetos, moj je dojam da Yamaha nije slučajno unijela novost u obradi materijala i da se za to koristi vanjski software, YEM. Nadogradnjama istog može jednostavno i dozirano davati korisnicima samo one mogućnosti koje Yamaha želi i na neki način pratiti konkurenciju i njihov napredak. Hardware instrument je samo platforma bez koje nije moguće koristiti ono što Yamaha "prodaje" u YEM-u. A moramo priznati da u toj "platformi" ima mjesta i mogućnosti za "popunjavanje". Primjer su Audio Stylovi vezani uz kapacitet HD-a (a tu ima prostora i previše) ili Ram koji je sada 10-tak puta veći od konkurencije. Vjerojatno su predvidjeli da će u budućnosti biti moguće ugraditi i veće kapacitete od sadašnjih 2GB.
casper je offline   Reply With Quote