Videti jedan post
Star 15.12.2014, 18:22   #87
EmirTotic
Moderator

EmirTotic's Avatar

Registrovan/a dana: 21.08.2008
Downloads: 1217
Uploads: 29
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 102 puta u 96 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4, Korg TR61, itd...
EmirTotic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
EmirTotic pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Mislim da bi takva tema upoređivanja sounda dovela do rasprave i problema, a baš se smirila situacija na forumu, nema više tenzija i to je super. Demo sekcija je ogromna, ima tu svega a se može slušati 20 dana koliko snimaka ima. Svako koristi ono što mu odgovara, to je rečeno već dosta puta. E sad, pa3x ne bi koštao toliko koliko košta, Tyrosi takođe, ketron itd., da ne može da se uradi lepo. Lično sam imao pa3x, uz dosta truda sredio sam ga da zvuči korektno, ali navika na yamahin princip rada, na tu sintezu zvuka me je vratila Tyrosu. Istih slučajeva ima i sa korgom i sa rolandom itd. Samo zagrejati stolicu, imati ideju i raditi na tome, sve se trudom i dobrom idejom postiže. Pa3x hoće rad, posušajte korga Marka Gredića, Brmin, Vexov itd. to zvuči junački, ali ti ljudi posvećuju dosta pažnje klavijaturi i rade više nego profesionalno. Ova tema će biti večna i problem nije ni do ušiju ljudi, ni do brenda klavijatura nego do lenjosti ljudi koji ne žele da se pomuče za svoj sound. Korg je otvoren i daje mnoooogo mogućnosti da nijedan ne mora da zvuči isto, ali narod uzme stariji materijal i prerađuje (ne kažem da je to loše) ali većina zvuči više manje isto. Samo rad i ideja! Ne treba težiti ka tome da zvučiš kao neko ili nešto, lepše je napraviti svoj sound pa kome se sviđa hvala, kome ne u redu je.

Promijenjeno od EmirTotic (15.12.2014 u 18:23 sati)
EmirTotic je offline