Nemam los monitoring kod kuce da bi se to sve lose culo u sobi ali to nije ni bila poenta moje price - uz isto znanje i na istoj opremi Yamaha zvuci bolje od Korga i uz daleko manje truda se dobija rezultat kome teze ljudi a to je da imaju zdrav ton, bez muljanja i brljanja koje u slucaju Korga izaziva sama klavijatura!
Uostalom, ko ne veruje neka sam proba da potpuno isti sempl nekog instrumenta stavi u PA1,2,3x i Tyros 2,3,4,5 pa neka onda sudi o tome da li ima ili nema razlike u zvuku. O Pa800 i slicnim spravama i da ne govorim! Ja sam probao i znam o cemu pisem!
Postavlja se pitanje da li su i svi koji tvrde da kod Korga sama klavijatura ne degradira zvuk uradili slicnu stvar pa pisu iz licnog iskustva ili pisu napamet?!
Cini mi se da na tu temu pasionirani korgovci pisu prilicno subjektivno ali je cinjenica da Korg kad se stavi pored Yamahe i drugih brendova zvuci mutnije i "uzeg" zvuka (kao mono signal u odnosu na stereo).
Citat:
Cinjenica je da pri namestanju ozvucenja 95% muzicara nema pojma sta radi
|
Cinjenica je Sale da najveci problem ljudi imaju upravo kada sviraju Korg aranzere, priznavao ti to ili ne!
Da ne budem pogresno shvacen, ne velicam niti kudim nijedan brend jer mi to nije dedovina pa da se kunem u nju i vadim oci ljudima koji se "ocesu" o moju teritoriju, to je samo sredstvo za rad (gomila plastike i metala) koje ili me zadovoljava ili ne. Takodje, kad se jednom sutra pojavi neki Korg PA32x ili TransAudio ili sta vec i bude bio sredstvo na koje procenim da mogu da radim i zvucim bolje ja cu rado promeniti brend! Mislim da nema razloga da se ljudi toliko emotivno vezuju za aranzerske klavijature, ipak su to samo vise ili manje uspesne kopije onog pravog zvuka! Ja ih dozivljavam kao televizore ili slicnu aparaturu - danas jedno, za godinu-dve drugo i tako dalje dokle izdrzim!