Tema: yuzi sound
Videti jedan post
Star 04.09.2014, 10:50   #49
momo
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Uploads: 0
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
momo ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Dell Pokaži Post
Koliko ja vidim, kad se spomene yuzisound, nekim ljudima se dize svaka dlaka na glavi, zasto, to je iz samo njima znanih razloga. Nisam neka pristalica te sprave, ali u nesto kompaktnije se do sada nije smjestilo sve sto vam treba za balkansku muziku sa odlicnim zvukom i sa tolikom prostorom za samplove.
Prije su se spominjale, a vidim i sada neke masine koje ce "oduvat" i ovaj sampler, pa ga ih jos ne vidoh i ne cuh. Takodjer, spominjalo se da se svaki iole solidan laptop konfiguriran za muziku, sa solidno rama moze napucat bolje od ovoga, pa ni to jos nisam vidio.
Evo recimo ja kao harmonikas koji poznaje kako harmonika treba zvucat kazem da harmonike na yuzisoundu nisu nesto toliko vrijedno spomena, ali moram naglasit da su bolje nego na Kronosu, Motifima, a i Fantomima, a oni kostaju u prosjeku kao 10-ak prosjecnih balkanskih placa, dok yuzisound kosta recimo kao 2 place.
I o cemu dalje da pricamo? Ja odgovorno tvrdim da su boje za nasu muziku bolje nego na Kronosu, Fantomu, pa i Motifu iako sam Yamahin fan. A ovdje spominjat i uporedjivat yuzisound sa nekim TR-ovima koji imaju ram-a koliko je imao prosjecan PC iz 2003. - 2004. godine je tek nebuloza.
Sad da mi neko krene nabrajat e pa ovaj nema funkciju tu i tu, to me apsolutno ne zanima, jer se meni od svih ponudjenih naprava koje reproduciraju solo boje za nasu muziku najvise zvuk svidja na yuzisoundu. Daj mi 0 funkcija, daj mi konkretan zvuk. Mozda me i ubijede u suprotno kad krenu za Fantoma i Kronosa pravit samplove koji kada ih zadrzite duze od sekunde ne daju sumove i neki uzasan cik.
Dragi moj kolega i ja sam isto rekao.Slažem se .Pazi da te ne napadnu...
momo je offline   Reply With Quote