Originalno postovano od Akordeonista
Bez uvrede Tranzit, ali ti nisi nista uradio po pitanju promocije svojih sistema osim sto ih ovde na forumu pominjes! To pomalo lici na katalosku prodaju zenske sminke koju kod nas vidjamo cesto zadnjih godina (Avon, Oriflame i sl.). U vezi toga, kupila je zena jednom neku kremu iz kataloga, dala 1000 dinara, probala par puta, nesto joj se nije svidela i onda ju je bacila. Moze da baci 1000 dinara, ali nismo u situaciji da damo vise hiljada eura za nesto sto ne znamo da li ce nam se svideti, jer ponavljam, ne znamo ni kako instrument izgleda a kamoli kako radi i da li ce nam odgovarati novi sistem rada! Opet kazem, bez uvrede jer nemam nameru da vredjam bilo koga a posebno tebe. Ovo vise shvati kao poziv za odrzavanjem prezentacije tih sistema gde ce moci da se cuju, probaju, pipnu, stipnu i sta god je vec potrebno... Posle takve jedne prezentacije (ili vise njih) se da ocekivati da te sisteme neko ovde i kupi!
Ne znam ni gde zivis, ni koliko dugo ali vidim da zastupas jedan nacin razmisljanja (koji nije neopravdan) ali nije ni jedini moguci a u vezi s` tim moram da kazem da nije uopste prijatno kada te neko proziva zbog necega sto posmatras drugacije od njega a usput, polazne tacke nisu iste ni u znanju a ni u materijalnom pogledu!
Kazem nisu iste u znanju jer ja priznajem da ne znam previse ni o tonskom inzenjeringu a i o aranziranju ima uvek da se uci. Samim tim, dok je ne vidim i ne probam, nisam siguran da mi tvoja sprava nece biti prekomlikovana za upotrebu, pogotovo imajuci u vidu da najcesce sam sviram i treba da stignem i da sviram i da "skidam zvezde s` neba" pevacima, jer uvek imaju neke posebne zelje (te im oduzmi, te im dodaj nesto, za jednu pesmu im malo efekta, za drugu mnogo...). Verujem da jos klavijaturista ima slicnih problema u radu!
A sto se tice materijalnog konteksta price, na ovom tlu se mora razmisljati i o tome jer se do novca mnogo teze dolazi nego na zapadu! Vec sam rekao da bismo svi voleli da kupujemo instrumente bez razmisljanja o novcu ali hteli - ne hteli, moramo da mislimo i o njemu a veoma su retki oni koji mogu da kupe skup instrument, pa posle recimo 5 godina opet kupe instrument a onaj prethodni nekom poklone i tako redom.
|