Videti jedan post
Star 21.02.2008, 09:25   #25
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ jager

Prijatelju, morao sam da obrišem. Pravila su pravila. Lijepo to ZIP-aj u par paketa i uploadaj. I nemaš brige.
Samo iznimno veliki paketi (preko 100 Mb) će imat dozvolu da se stavi na Rapid ili Speedshare.

A za sve ostale kolege i članove foruma. Prijatelji dragi, dobro vam je Pa1XPro reko, rađe malo sjednite i zagrijte stolicu. Čovjek je sretniji i zadovoljniji kad nešto sam postigne i uradi nego kad mu neko drugi servira. I tada nečete imati potrebe da kritizirate i pljujete tuđi SET.
Za početak uzmite neki vrhunski set sa Pa80, i malo pomalo (Kako kaže Tozovac u pjesmi ga nadograđujte s efektima i RX tehnologijom sa Pa800. Čačkajte, igrajte se i sami čete biti iznenađeni i zadovoljni nakon 2-3 mjeseca rada. Pošten set se pravi minimum 6-7 mjeseci da solidno zvuči, a vrhunski ispadne nakon godinu dana, mada se i onda još da ušminkati i upicaniti do jaja. Pitajte iskusnije kolege koliko se radi na pojedinoj boji il ritmu pa čete čut.
Ja kad radim performancu, prvo uzmem solidno urađen ritam. Tada ga u editoru rasturam, mjenjam mu boje ili samplove po trakama, sinhroniziram volumene svih traka da ritam bude čist i jasan (da ne odskaće pojedini segment nekog ritma), tada se poigram s efektima, panoramom. Kad složim ritam data krenem na kreiranje STS-ova (style touch setingsa) koji će u vezi tog ritma biti standardan za sve performance i na kraju izradu glavne boje za pojedinu performancu, a često puta ako je pjesma kompliciranija i doradu traka u stylu. Introe i endinge sam odpočetka rtadio. Sada mi uzimadu previše vremena pa ih više ne programiram. Nekad sam i StyleWorks koristio tako da sam od MIDI filea radio ritam, a tada sam skužio da kakav sam ja to magarac kad od ritma s nekog rolanda G serije konvertiram midi file za svog KORG-a koji je po mogučnostima duplo jači od njega. Od tada radim taj ritam isključivo od postavki s KORG-a. Pa neće 10 godina stara klavijatura moć imati ritam za određenu pjesmu, a na novom KORG-u ne. Mislim malo se zamislite. Ako ste već dali cca. 2.000 € za ovaj istrument, tada i radite na njemu, koristite i upotrebljavajte svaku funkciju koju ste na njemu i platili. Jer ovako da očitavate SET-ove koje su drugi pravili dobri su vam prastari i3 ili E-86.
kreso je offline   Reply With Quote