Videti jedan post
Star 20.06.2014, 01:27   #1
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Registrovan/a dana: 05.01.2012
Mjesto: Kruševac
Downloads: 130
Uploads: 14
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 117 puta u 110 Postova
Instrumenti: Roland VA-5 expanded ZIP & KORG X5D ; DELL Inspiron 15 3521 + Kontakt 5 + MIDI + Samples
Interesi: Klavijature, računari...
AcaG600 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
AcaG600 pošalji poruku preko MSN messengera AcaG600 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Kontakt 5 - Release Trigger i duzina sempla problem

Pozdrav svima u ovako kasne sate. Kao sto naslov teme kaze, imam male problemcice sa Release Trigger-om i duzinom trajanja semplova u Kontaktu 5, verzija 5.3.0. Naime u cemu je problem...

Konkretno, imam bas slajd i hocu da ga stavim recimo na C1 dirku, sempl je u pitanju i sad dok recimo misem drzim tu dirku u Kontaktu, cisto kao proba (pod delom Maping Editor), sempl tog slajda radi normalno kako bi i trebao da zvuci, tj. od pocetka do kraja kako je semplovan taj slajd, medjutim, ja hocu da kada pritisnem dirku na kratko, tj. samo se takne, da mi on taj slajd odradi do kraja i to se radi upravo sa Release Triggerom. E sad u cemu je problem, kada upalim Release Trigger i kada pritisnem C1 dirku na kratko on krene da radi slajd, ali ne zavrsi celu duzinu koliko traje taj sempl, vec negde oko polovine otprilike stane. Ne znam u cemu bi mogao da bude problem. Igrao sam se malo sa one opcije kao kolika duzina da bude u mS (milisekundama), ali koliko god da stavio, uvek je isto, znaci ne zavrsava mi taj sempl slajda do kraja. Recimo ako je njegova duzina tipa 2 sekunde, on mi zavrsi trajanje tog sempla tipa posle 1sec, a ne zavrsi do kraja. Kada se dirka C1 drzi bez ukljucenog Release Trigger-a, sve je normalno i traje do kraja. E sad moje pitanje je kako moze da se resi ovaj problem?

Drugo pitanje sta me interesuje je sledece: Imam semplove Sopran harmonike, nebitno, i sad semplovana je tako da svaki ton, sempl, kako god, traje dosta kratko, par mS sigurno, i sad ona sve lepo zvuci i to, ali interesuje me da li ima nacin da se nekako produzi trajanje tih semplova koji cine tu harmoniku? Znaci, kada pritisnem dirku neku recimo na klavijaturi, cuje se taj ton i vrlo brzo prestane, jer je takav sempl, a ja hocu koliko god da drzim da mi on toliko svira? Da li neko moze da mi kaze kako da se ovo odradi?

Pozdrav svima i hvala unapred