Samo da kažem, za sve one koji su me ubeđivali da Roland ne može da se proda po ceni koju sam tražio, da je VA7 prodat i da sam definitivno odlučio da kupim BK9.
Roland je ipak kvalitet, a uz to imam gomilu ritmova za njega koji mogu i na BK seriju + imam pedalu FC-7.
Sve opcije mi trebaju i odgovaraju sa BK9, osim što nema zvučnike i definitivno mi ne trebaju 6,5 oktava.
Znači, kada bi postojala verzija BK9 sa 61 dirkom i zvučnicima, to bi bilo za mene FULL !
Pošto nije hića, a nema ih još polovnih po oglasima, vredeće malo sačekati da još padne cena, što se nadam da će biti brzo, jer, kako kažete, Roland je u Srbiji podcenjen. Uostalom, i ja sam po svom mišljenju prodao VA7 ispod neke realne cene koliko mislim da vredi ova klavijatura, pa ću morati da čekam neki polovnjak.
Tyros je takođe jako dobar, ali je mnoooooogo skup i polovan, a ja ne bih uzimao ništa ispod Tyros 4, tako da moja odluka pripada BK-9.