Roland Va76 + Kontakt
Pozdrav svima.
Pokušaću da iznesem u ovoj temi što konkretnije podatke i postavim konkretna pitanja, kako bi svima koji se jave na ovu temu bilo lakše da odgovore.
Za jako mali novac sam kupio Roland Va76. Ja sam zadovoljan ovom klavijaturom, dirkama i njenom ritam sekcijom, međutim ne i solo bojama. Umesto da dajem novac na neku solo klavijaturu, imam trenutno neka preča ulaganja, na pamet mi je palo da koristim neki softverski sempler.
Naime, meni trebaju samo solo boje, i eventualno kontra gitara u ritmovima.
Namena:
Ovaj "sklop" će se koristiti na svirkama. Radi se o klupskim svirkama, i nekim manjim proslavama, gde ceo sistem neće raditi duže od 5, 6h, ako to igra neku ulogu u svemu ovome. Znači potrebno mi je da sve prođe bez bugova i bez otkazivanja.
Što se tiče lap topa:
Radi se Asusovo modelu, X75A, koji poseduje Intel B970 procesor, koji raspolaže sa 2Mb L2, radni takt je na 2.30Ghz. Imam 4Gb RAM memorije, međutim ja imam još jedan modul koji nisam ugradio od 4Gb, tako da faktički ako ugradim imam 8Gb RAM - a. HD od 500Gb, međutim imam prostor za ugradnju još jednom HD - a, i planiram nabaviti sebi SSD. Ne znam da li SSD može doprineti nešto ovom sistemu, i da li će bolje biti sa njim, ili mogu proći i bez toga.
Pitanja:
1. Da li ova konfiguracija može omogućiti to što meni treba?
2. Koja zvučna karta mi može završiti posao, uz napomenu, da mi ne trebaju neke ekstra skupe varijante, već ono što će mi završiti normalno posao?
3. Koji program je najbolji za ovo što meni treba?
4. Da li će se veza između računara i klavijature obaviti preko USB - MIDI kabla?
5. Da li zvučnu kartu povezujem sa Lap topom preko USB konekcije.
Hvala svima koji se budu odazvali na ovu temu.
|