Videti jedan post
Star 05.04.2014, 00:39   #56
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne, ovaj put nisi citao nimalo pazljivo jer sam u tom svom postu napisao slijedece:
Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
... sto zanci da nije moguce imati Style Partove sa razlicitim Takt-Metrom. Doduse, postoji par trikova kojima se ovo donekle moze relativirati ali nisu bas posebno "genijalno" rjesenje, a jos manje muzikalno...
Dalje Jojosoftovo rjesenje jeste jednostavno, bolje reci banalno ali ni izdaleka, ni pouzdano, a ni potpuno, a najmanje muzikalno, sto sam vec u prvom postu naglasio. I sam proizvodjac kaze slijedece o svom Style Time Editoru:

"As the keyboard can handle only one Time Signature, the changing of Time Signature is faked through a combination of tempo changes and note movements..."

Upravo ovi tempo changes i note movements dovode u odredjenim momentima na bini, do nemuzikalnih situacija, koje pak prouzrokuju totalno nezeljene prekide ili "auftaktove", suvisne pauze, ritardando, atempo itd... koji su potpuno na krivom mjestu. Ovo se narocito ispoljava kod Breakova ili kratkih prekida poslije kojih nastaje aritmicka odnosno atemponalna situacija, koja se jednostavno receno, cuje kao ruzna, pocetnicka i neocekivana greska, a publika to registruje kao neznanje muzicara, odnosno orkestra. Ovo sve je moguce veoma detaljno predstaviti i u notalnom obliku, a i u audio fileu, gdje ce odmah biti sasvim jasno, cak i najvecem laiku, o cemu se radi i koji su nedostaci Jojosoftovog trika. On je sve dotle dobar, dok ne dodje do kompleksnijih muizickih pasaza sa pauzama, prekidima, breakovima skracenim taktovima (cega je uostalom puna balkanska muzika). Zakljucak, Jojosoft je rjesenje za pjesme i muziku, koja nema ritmickih "iznenadjenja" kao sto je slucaj kod muzike balkanskog i orijentalnog tipa ali i za nju sa izvjesnim ogranicenjima i iz tog razloga totalno neprihvatljivo u profesionalnom radu. Da je to sve obrnuto, Yamaha bi sigirno nasla nacina da ukaze na Jojosoftov program, kao bar privremeno rjesenje dok oni sami ne rijese to onako kako treba. Kod software aranzera je to igracka, pa cak i jadni i bijedni OneManBand ima mogucnost razlicitih Takt Metrova u pojedinim Stryle Partovima a ni aktuleni Top aranzeri svih Brandova nemaju tu mogucnost. Sramota, neznanje i neozbiljnost. Na kraju i glupost.

Promijenjeno od tranzit (05.04.2014 u 00:47 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote