Tema: Roland BK-5
Videti jedan post
Star 02.04.2014, 17:40   #483
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Postoji sasvim drugo rjesenje koje "ne dira" sampl, to jest ne obavlja microtuning, tako da i kvalitet samplova ostaje onakav kakav je i inace. Ovo drugo rjesenje radi na sasvim drugoj bazi. Vec sam napomenuo da sam prije petnaestak godina radio terce za Yamahine aranzere na bazi Sys Ex komandi koje takodje zadiru u sintezu jer se zasnivaju na microtuningu pojedinih tonova i to tada bez ikakvih pomagala sa strane, jer ih nije ni bilo. Ove terce i dan danas ljudi imaju u svojim Yamaha aranzerima. Medjutim, nikada nisam ni sam bio zadovoljan tim kompromisnim rjesenjem ali tada se nije moglo drugacije. Danas, naravno to vise nije nikakav problem jer su se u medjuvremenu stekli uslovi kojima je moguce obaviti midi routing nota, a ne microtuning kojim se zalazi u sintezu a samim tim i u kvalitet sounda. Iz tog razloga je moguce uraditi terce za bilo koji instrument, bez obzira na njegov Sys Ex sustav jer je on u ovom slucaju totalno nebitan. Za Trans Audio terce nije cak bitno ni da instrument posjeduje USB to Host interface, sto znaci da cak i oni najstariji instrumenti mogu imati tercu a jedino sto je uslov je multi-tibralnost instrumenta.
@Tranzit
Koje je to resenje za pravljenje terci a koje ne obavlja microtuning(pretpostavljam da na tom principu radi Inter Magic odnosno Trans audio)?
Molio bi za detaljno objasnjenje,naravno ako nije poslovna tajna!
Boban010 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Boban010 za ovaj koristan post:
branoy (24.04.2014)