Euro Unit je ovlašteni distributer za Yamahu u Hrvatskoj ( a i malo šire). Poslovnica u Čakovcu je samo jedan od njhovih dučana pa tako nema nikakve razlike stajao Tyros5 tamo ili u Zagrebu. Pored toga, ionako ga neće nitko kupiti jer je razlika u cijeni koji ima Euro unit za četvrtinu skuplja nego u "ostatku svijeta". Naručim iz Thomann-a istu takvu, dobijem garanciju tri godine (kod nas je godinu dana) i za 25 eura shipinga imam "ljubimca" s dostavom na kućna vrata.
Dražene, dobro došao na forum. "Klub obožavatelja Yamahe" se lagano povećava, to je dobar znak. Pogotvo mi je drago čuti što si svirao KN6000 jer sam se i ja dugo godina "družio" s ovom firmom. Kad bi slučajno ponovo proizveli novi model, kupujem ga na neviđeno.
Friška informacija iz ZG dučana je da će krajem travnja doći ogledni primjerak Tyrosa5 .... Što reći? Sve je rečeno samo po sebi. Ako si nestrpljiv ( a vjerujem da jesi) predlažem ti da odeš do Graza i probaš klavijaturu. Uostalom, to je relacija kao da ideš do Zagreba.
Do tada, pitaj ovdje sve što te interesira u vezi klaviajture jer ju par članova već koriste i siguran sam da ćeš dobiti kvalitetan odgovor.