Videti jedan post
Star 24.03.2014, 19:11   #2
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Sto se tice rada u okviru jedne PC konfiguracije, mogu raditi dvije audio kartice.U tvom slucaju to su FW 1818VSL i PCI RME 9632 (namjerno sam napisao FW i PCI jer su dva totalno razlicita protokola pa su sanse za HW konflikt male). Ako si mislio u okviru jednog audio softwera, nije bitno koji to bio, studio one ili cubase ili bilo koji drugi, koliko znam kao AUDIO interface mozes koristiti samo jednu a drugu npr. kao MIDI interface u slucaju da prva ne podrzava ili na sebi nema MIDI ili npr. neku od UAD kartica pa raditi mastering sa njom i njenim plaginima i to samo zbog kvalitete plagina (to mi trenutno pada na um). Jedino zbog toga. Mozda su moja znanja oko rekordinga jako uska pa ne znam vise zbog cega i iz kojeg razloga bi imao dva odlicna audio interfejsa u jednom racunaru ... Ja bi se na tvom mjestu opredjelio za 1818VSL a RME bi prodao i novac ulozio u nesto drugo sto se tice studija ili bi ga ostavio ispod tepiha neka se kiseli za crne dane Pozdrav

Promijenjeno od DinO74 (24.03.2014 u 19:14 sati)
DinO74 je offline   Reply With Quote