Potpuno razumijem da ne akceptiras i toleriras postavljanje snimaka koji sumnjivog porijekla. Istog sam misljenja i stava, medjutim nije mi jasno, odakle kod tebe tolika frustracija u vezi sa tim. Ipak to, na kraju, ide na cast tim istim ljudima i oni moraju da zive sa tim, da uvijek mogu biti javno prozvani od strane kolega, za ucinjenu prevaru, a to je zaista tesko breme i velika kazna. Mislim da ti, ne treba dalje da se opterecujes time, bez obzira da li je to sve tacno ili ne. Proslo je pozamasno vrijeme od tada, a ti jos uvijek pominjes taj slucaj i to sa istim zarom i istim cinjenicama i argumentima. To je nepobitan znak da te to prilicno okupira, a samim tim trosis svoju energiju na totalno nebitne stvari. Nisam stekao utisak da si los covjek, bas naprotiv medjutim, malo si neoprezan prema sebi jer dozvoljavas da te takve beznacajne stvari tako dugo i tako cvsto zaokupiraju. Siguran sam da ti imas daleko pametniji nacin da utrosis svoju energiju jer si i vise nego dobar muzicar, a posto je muzika vrlo siroko polje, imas i dovoljno mjesta za trosenje te svoje energije. Uzgred, najnovija naucna istrazivanja su pokazala da muzika, narocito konkretno sviranje, djeluje veoma pozitivno na razvoj mozga u svim starosnim dobima i najbolji je lijek protiv Altsheimera i Dementivnih bolesti.
Naravno da treba javno osuditi sve one koji se bave necasnim radnjama pri postavljanju svojih demo snimaka, sankcionisati ih, banairati ih ili sta vec moze da postoji kao kazna ali nema razloga optereti sebe time, toliko snazno i toliko dugo, da to polako prelazi u nekakvu fobiju i psihozu.
|