Videti jedan post
Star 14.02.2014, 00:13   #27
veselinovicvs
Vredan član društva

veselinovicvs's Avatar

Registrovan/a dana: 06.04.2009
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 202
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Fantom Xa,E-A7,GUERRINI profesional 4
veselinovicvs befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav svim forumasima...Ne mogu a da se ne prikljucim ovoj temi...calevh...KETRON sviram cca 4 godine...Prvo sam imao XD3 modul a sada sam vlasnik SD5.KETRON je vrh po zvuku!!!AcaG600 obavezno cuj KETRON uzivo,ne zelim da vredjam nikoga niti da se uplicem u bilo kakvu polemiku ali odgovorno tvrdim da je KETRON No.1 na listi aranzera i to govorim iz iskustva sa aranzerima koje traje 15 godina.TRANZIT je za sve u pravu sto se tice X1,i definitivno je daleko bolji po zvuku negoli danasnji "top skupi aranzeri" a ta oprema sto ide uz njega je maltene na poklon...E sada...Imao sam,kako sam vec spomenuo gore,XD3 modul sa HD+vokalist+TV video izlaz+flight case pravljen po porudzbini za mene.HD je fabricki ugradjivan u modul dok vokalist,TV izlaz i case je bilo naknadno ulozeno.Znaci oprema je otprilike kostala 350-400e...Sve super medjutim...Najveci je problem kod nas sto su te sprave fakticki neotkrivene i nisu trazene pa kada prodajes ne ide prodaja kao sa korg-om i niko ti ne vrednuje i ne ceni sta sprava poseduje jer niko i ne zna da se to posebno kupovalo...Prvi sam ja kada sam dobio preporuku za SOLTON aranzere pitao druga da li je normalan jer me je to asociralo na one stare miksete i zvucnike koje ih je svaki Dom Kulture imao...Medjutim kada sam cuo uzivo MS-100 pao sam na dupe!!!Ukratko da ne duzim...
calevh...Imaces posla oko sredjivanja ritmova i sve ces morati u STYLE WORKSU ili nekom takvom programu,ako se budes resio uzeti,ali na KETRON-u se svaki trud isplati!E sada moraces naci resenja koje ritmove ubaciti ali da ti svaki ritam ne bude natrpan(intro-i,endig-i...).Ja u SD5 imam trenutno 115-120 pattern-a i jos oko 10% memorije jer si na KETRON-u uslovljen i sa brojem PATTERN-a ali i sa memorijom u %...Ali za sve se nadje resenje,naravno ako zelis zvuk ali ako zelis da imas za svaku pesmu namenski ritam onda to nije sprava za tebe...Ja licno imam 2 zamerke za KETRON firmu a to su:
1.Broj pattern-a
2.Sotver za editovanje ritmova
Naravno ove 2 primedbe ne vaze za AUDYA-u...
Sve u svemu X1 zvuci odlicno samo ces morati da se pomiris da ces zagrejati stolicu i da ga neces lako prodati ...I naravno dobro gledaj da li je sve ispravno...
Ako imas neka pitanja slobodno pitaj rado cu pomoci i tebi i bilo kome oko KETRON-a...Pozzz...