Jeste...Samo sto je u Kanadi 300$ nista...Mozes komotno guzicu obrisati njima.
Ja zivim u Kanadi od 95-e...Moze se fino zivjeti ali ne od muzike..Nekad sam se aktivno bavio svirkom...Znaci svaki vikend negdje.Nekad i po tri ili cetiri dana, zavisi kakav se praznik potrefi.
Ali uvijek sam imao i "normalni" posao...heheje
Sada sviram mnogo manje jer zaista nemam vremena sve stici..U Kanadi je zivot jedno 3 puta brzi nego dole..
Druga stvar.Ja sam uvijek svirao svima.Znaci i Bosancima i Srbima a i Hrvatima(manje zbog repertoara).Znalo se desiti da me gazda napadne sto sviram "Shotu"..ili sa druge strane mi neko dodje i kaze, "Sto sviras od Tome pjesmu, sviraj nesto nase".
Normalno i jednog i drugog posaljem u lijepu finu..
hehehr
To je nekad tako bilo a ima i sada u manjim kolicinama.To su one stare imigracije(Cetnici,Ustase i Balije) koji su pobjegli onih dana...Ali, sad je vec politika.A polika je po profesiji kurva.
Nije to sve ni lose ,ali i narod se sav promijenio..Svi su u dugovima.Opet moram da kazem da Srbijanci najbolji baksis daju.
Znaci ako hoces samo da se bavis muzikom samo tanko ces da zivis u Kanadi.
Ja vise ne idem po kafanama uopste.Em su slabe pare em slabo narod i dolazi.Nekad je bilo drugacije.
Najvise sviram privatne zabave ili svadbe..Ali svadbe nisu kao nase...Neces tu uzeti nekog baksisa.
Ne zato sto narod nece da plati, nego nemas vremena.Dok se sve ceremonije obave prodje svadba.
Sto znaci, di si tu si....jebajiga...
|