Videti jedan post
Star 06.02.2014, 07:19   #48
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Konfiguracija bi trebalo da uradi ergonomicno, tako da bi mogao i upotrijebiti to svrsishodno. Predlozio bih ti da na Smartu postavis akorde onako kako su postavljeni i basovi na harmonici, dakle po kvintnom krugu, a gdje bi imao Dur, mol, 7th i Dim akorde. Naravno dovoljna bi bila jedna oktava. To bi bila jedna ideja, druga da na smartu jednostavno napravis malu klavijaturu i to od dvije oktave s tim da u tom slucaju Smart bude okrenut u suprotnom smijeru od tebe. No, mislim da je Smart premali da bi mogao kako valja da sviras akorde na njemu.

Svojevremeno sam pravio za OMB jedan slican komandni blok sa pomenutim basovima, za bivse harmonikase koji slabo barataju lijevom rukom na klavijaturi. Cijelo polje OMB-a sam zauzeo akordima, po redoslijedu kako oni stoje i na harmonici, pa cak su bili i postavljeni dijagonalno, opet adekvatno bassovima na harmonici. Ako bi se snasao sa tim, onda mislim da bi to bilo najbolje rjesenje. Pored ovoga, posto TouchOSC nema mogucnost Contoller odnosno Note Layera (vise komandi na jednoj kontroli) obavezno je potreban i jedan midi processing program na Laptopu, koji ce te komande koje mu stigni sa Smarta, odnosno TouchOSC-a, pretvoriti u odgovarajuce akorde i poslati dalje na aranzer. Sve ovo izgleda vrlo obimno i komplikovano ali nije ni upola tako, mada nije ni jednostavno i prosto za uraditi. Ukoliko mislis da nisi u stanju to da uradis i to je jedna od usluga koju mozes dobiti od nas. Dakle, kompletano odradjeni Preset za TouchOSC, s tim da bi tu bile i dodatne kontrole za Levele Style traka, zatim ukupni Master Level, a mozda bi bilo mmoguce postaviti i Style komande (Start/Stop, FillIn itd...) ali to zavisi od aranzera, to jest da li je u stanju da primi i razumije te komande.

Postoji i trece najelegantnije rjesenje, a to bi bio Tablet na kojem je instaliran Windows a na tom Windowsu, vArranger2 koji bi koristio tvoj aranzer kao Sound Engine. Na vArrangeru bi bili svi Styleovi koje imas i na aranzeru i 100% bi se culi kao da ih sviras na samom aranzeru. Ovo je dakako najbolje ali i daleko najskuplje rjesenje.

Promijenjeno od tranzit (06.02.2014 u 07:28 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote