Citat:
Originalno postovano od nesaband
@tranzit,ne slazem se da ne treba pisati u ovoj temi i voditi konstruktivnu raspravu.Sve treba da bude javno a ne da se neke stvari pitaju preko PP.
|
Samo pogledaj sta se deslio od ovog tvog posta iz kojeg sam citirao gornju recenicu, pa do ovog koji pisem i bice ti jasna moja predpostavka o tome, da bi forum postao vrlo brzo, ama munjevito, sudnica posto se samo u par postova pocelo sa optuzbama, odbranama i presudama jer jednostavno nas mentalitet je takav, da nam od svih bivsih i sadasnjih socijalnih sistema najmanje odgovara "demokratija" a pogotovo ne
demokratija na forumu. Mi je shvatamo potpuno naopako, to jest, kao otvoreni poziv na blacenje, uvrede, beskonacno idealiziranje, totalno deklasiranje, uzdizanje kulta licnosti itd... itd... Sve sto radimo, radimo ekstremno, pa bilo to dobro ili lose (ovog drugog ima dakako, daleko vise). Zar na to treba "trositi" vrijeme i forum ? Zar je to svrha ovog foruma ?
Ne mozes ni da predpostavis koliko je tesko voditi ovakav jedan forum. Koliko nerava treba potrositi, u sustini bezrazlozno, radi toga sto se nekom jablanu danas nadigao da pljuje sve oko sebe i to istrese u dvadesetak soba foruma... ili nekom retardiranom somu nije nocas zena ili djevojka dopustila da joj se priblizi, pa ce on svu svoju frustraciju, u kasnim satima, da projektuje na forum, a ti kao moderator, to vidis tek ujutro kada je vec par hiljada ljudi procitalo doticna bulaznjenja. Sta drugo ostaje jednom moderatoru ili administratoru nego kao metlom da pocisti i postove i onog ko ih je pisao i to bez ikakvog obrazlozenja, na sta ima potpuno i neograniceno pravo. Ovo ti govorim iz veoma dugog iskustva, a ne iz rekla-kazala literature.
Mislim da ti je, poslije ovoga, odmah jasnije i pisanje kolege
sale band jer je on
veoma dobro shvatio da je tranzit shvatio !!!!!
Citat:
Originalno postovano od sale band
@nesaband Ja mislim da je drug @tranzit već shvatio u sta može da se izrodi "konstruktivna" rasprava pa je zato rekao što je rekao.
|
Kako vidis, ne moze biti nikakve "konstruktivne" rasprave kada su u pitanju takve teme, koje se bave pojedinim clanovima foruma ili pojedinim dogadjajima na forumu. Forum ne smije biti sam sebi svha i cilj, a ovakvim radom bi to vrlo brzo postao.