Nije problem za bilo kojeg muzicara, koji je imalo u materiji, da ti napise odgovarajuce terce za tih nekoliko harmonskih konfiguracija koje se koriste u balkanskoj muzici, ama se odmah namece pitanje, kako ces ti kasnije da znas, koje ces pratece glasove, odnosno koji Preset, za koju pjesmu da upotrijebis, ako ne znas sam da postavis te terce ????? Cini mi se da ce to biti malo ili malo vise, problematicno za tebe. To sve je veoma, veoma lako uraditi, kada se poznaju osnove teorije muzike, odnosno harmonije ali zaista samo osnove ce biti dovoljne, pa ucini sebi dobro, nadji malo literature i nauci to, valja ce ti, a terce ces onda postaviti sam za par minuta.
Citat:
Originalno postovano od baltik79
Niko nece ni da odgovori kada pitas za njih, nazalost.
|
Da li si razmisljao o tome da na takva pitanja i nije mozda moguce tako lako odgovoriti jer su odgovori prilicno opsirni. Nemaju svi volje za dugo pisanje.
Citat:
Originalno postovano od baltik79
Na kraju sam sjeo sam i uradio da sam zadovoljan.
|
Vidis da nisi trebao ni da pitas jer sada sasvim sigurno znas gdje ti sta stoji i kada ces koju harmonsku konfiguraciju da upotrijebis, a uz to si osvjezio i znanje o harmoniji.