Videti jedan post
Star 24.01.2014, 18:20   #2
sale_band
6. sekretar SKOJa

Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
sale_band befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od MarjanMilosevic Pokaži Post
Sa kojim realnim 400W zvucnikom si poredio pa da mozes tako odgovorno da tvrdis?
Recimo Lacoustic Arc wide je 450W. Mislis da PRX moze da bude glasniji?
O kvalitetu zvuka ne diskutiram. To je veoma subjektivna stvar. Ko je naviko na Dynacord zvuk njemu normalan zvucnik nece nikad da se dopadne. I obrnuto.

Evo ti kako izgleda 15tica u PRX615. PA mi kazi da nije smesna.
Kad budes zavrsio elektrotehnicki fakultet i kad budes umeo da izracunas koliko realno moze da jedan namotaj u datim dimenzijama realno podnese snage, onda ces biti u mogucnosti da samnom pricas o ovim stvarima na istom nivou.

Ja vama ne govorim kako treba da svirate, jer to ne umem. Ja zivim od dizajniranja zvucnickih kutija i sa time legnem i probudim se vec 25 godina.

Nisam zavrsio elektrotehnicki fakultet, to priznajem, ali sam zavrsio elektrotehnicku skolu pa sam valjda nesto naucio o ovome, inace, jos u osmom razredu osnovne skole sam se mimo redovne nastave interesovao za elektromagnetizam i izucavao sve sto mi je tada padalo pod ruku, tako da mi je svakako poznato sta je namotaj i sta je magnet.

Licno ne vidim nista smesno na ovoj slici JBLovog zvucnika, jednostavno je u pitanju neodimijum (neodymium) magnet, verujem da kao dizajner zvucnih kutija to znas bolje od mene.

Drugo, i ove (i slicne) zvucnike je dizajnirao neko ko je, valjda je logicno, isto tako zavrsio elektrotehnicki fakultet pa bih zbog toga bilo dobro da nam postavis sliku nekog zvucnika slicnih dimenzija koji si ti licno dizajnirao pa da mi laici uporedimo i izaberemo sta nam se vise "svidja"

P.S. Da, mislim da je PRX 1000w
sale_band je offline   Reply With Quote