Nije zamrla tema nego nas nije bilo preko praznika

Ne znam do koje si faze dosao ... Sto se tice zidova ako nemas namjeru da ih akusticki tretiras , mislim na vise slojeva vune i ostalih materijala, okreci ih u boju koju hoces. Ne znam zasto ti treba savjet oko boje ?Svejedno je koju god upotrijebis a sve po svom ukusu

Sa ovih slika vidim da si podijelio prostor na dva dijela, reziju i vocal booth ili je relax room

Ja bi zamijenio koncepciju i prvi prostor bi mi bio control room a drugi vocal booth ili gluha soba kako god. Ovo kazem jer ti je soba cije su dimenzije 288 x 255 (visinu ne znam) jos malo pa savrsena kocka sto je , kako kaze vecina akusticara na netu, najgora moguca opcija za control room. Ako vec neces da mijenjas ideju, idemo dalje

Moja zamjerka na drugu prostoriju, sto uopste ne mora biti tacno, pozicija stola i monitora . Vrata ti prave problem, isto kao i meni pa si vjerovatno zbog toga i postavio sto uz duzi zid. Ja bih ipak monitore i desk postavio uz zid lijevo od sadasnje pozicije a da mi vrata budu iza ledja. Ovo govorim zbog simetrije same sobe. Prostor od zida bi ispunio vunom debljine minimum 30 cm i onda postavio gips ploče. Uradio bi u coskovima malo vece superchunk-ove i time bi imao "izlomljen" taj glavni zid. Iza vrata mozes napraviti mobilni superchunk ili gobo panel iza koga ce biti tube trap a dalje na taj zid do vrata 1D ili 2D difuzor i u nastavku u uglu opet superchunk. Takodje imaj na umu da ces morati raditi i cloud iznad glave na plafonu. Cloud bi "trebao" da pokriva minimum dvije trecine plafona... Napisi od cega planiras raditi broadband absorbere, sa kakvim materijalom raspolazes, sta mozes nabaviti itd.(neka ti je Bog na pomoći jer znam kakva je situacija u BiH po pitanju kvalitetnog materijala za absorbciju zvuka). Ovo sam ti ukratko napisao jer i mene ceka apsolutno ista stvar. Pozdrav!