Videti jedan post
Star 12.01.2014, 13:31   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nisi zaboravio da je Trombon kao realni instrument uvijek i samo monofoni ? Znam da nisi. Postoji Script za Multi koji bas to radi sto tebi treba. Sve vrijeme pokusavam da ga pronadjem ili da se bar sjetim gdje sam ga upotrebljavao, ama nikako. Mislim da je bila u pitanju nekakva Guitar Modus Scripta za Multi ali mi ne pada na pamet gdje sam to koristio. Ako se sjetim javicu ti sigurno.

Ovo je samo jedan od nacina. Pomocu nekog Midi Processora ces to uraditi za manje od minute. Pogledaj recimo, Bome's Midi Translator za kojeg je to sala vic, a uz malo vise muke moze i pomocu MIDIOX-a, mada bi tu imalo dosta da se pise.

Jos jedan nacin je, da jednostavno uklonis Scriptu iz "The Trombone" za Portamento ili Split Portamento (ako se dobro sjecam, tako se kod njega zove ta Scripta) i napravis svoju Portamento Scriptu i to tako, da kada sviras akord, odmah i cujes akord, kao i kod najnormalnijeg polifonog instrumenta, a cim krenes sa Legato sviranjem, da se automatski ukljucuje Portamento-Mono modus sa Glide Time, ciju vrijednost mozes da kontrolises. Takvi trikovi su moguci kod Kontakta, radio sam ih u nekoliko realnih instrumenata za Trans Audio Sound Engine.
tranzit je offline   Reply With Quote